Magazín: Řecký styl bydlení

Řecký styl bydlení

16. září 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Řecko je překrásnou zemí, ve které vládne velmi jednoduchá a vzdušná architektura s kulatými oblouky. Interiéry řeckých domečků jsou povětšinou zářivě bílé doplněné o několik pastelově barevných dekorací a doplňků.

interier-v-reckem-stylu
zdroj: pinterest.com

V jednoduchosti je krása - tento citát platí hlavně pro Řecko a jeho ostrovy. Bydlení v této horké části Evropy se zakládá na jednoduchých pravidlech - nikde není moc nábytku, nejčastěji ho najdete právě v bílé barvě. Z doplňků dominují barevné polštáře a Řekové mají rádi staré věci s historií - to platí i v jejich interiéru.

venkovni-recke-posezeni
zdroj: pinterest.com

S bílou se nic nezkazí

Celé místnosti jsou v řeckých interiérech bílé a jejich obyvatelé jsou schopni do této barvy ladit i nábytek. Pokud totiž bydlíte v teplém podnebném pásu, nechcete, aby teplo proniklo i k vám domů. A jak je známo, tmavé barvy teplo přímo přitahují.

Proto se Řekové obklopují zcela bílým nábytkem - gaučem, stoly, židlemi i polštáři.

bila-barva
zdroj: pinterest.com

Doplňky v podobě polštářů

Na doplňky si v této části Evropy moc nepotrpí, a tak jsou vrcholem jejich výzdoby polštáře a světýlka rozvěšená po místnosti. I tak interiéry vypadají naprosto skvěle - nepřeplácaně, přesto útulně.

recke-dopnkly-polstare
zdroj: pinterest.com/designoutlet.cz

1) Dekorativní polštář Onyx, 45x45 cm, modrá/bílá, 2) Dekorativní polštář Zick, 45x45 cm

Večerní romantika

Řekové si potrpí na večerní vysedávání venku a rádi si k dobrému pití a jídlu udělají i hezkou atmosféru. Ta se skládá ze svíček rozestavěných po celém domě i verandě. Svíčky prostě mají své kouzlo a dokáží v interiéru navodit příjemnou atmosféru. A s blížícím se podzimem to platí dvojnásob.

recke-svicky
zdroj: pinterest.com/designoutlet.cz

1) Svícen porcelánový / svíčka Red Stripes, 7x10 cm, 2) Svícen porcelánový / svíčka White Lace, 7x10 cm

Moudré dřevo

Posledním dominantní věcí je v řeckém interiéru nábytek ze starého dřeva. Řekové už ze své podstaty ctí historii a tak milují všechno, z čeho přímo sálá dlouhověkost. Nábytek ze starého dřeva je tak pro ně pomyslným vrcholem interiérového dekoru.

skrin-s-dvermi-designoutlet
zdroj: designoutlet.cz

1) Skříň s 2 dveřmi a 3 zásuvkami Kiruna, 180 cm

Na našem partnerském internetovém obchodě právě probíhají Outletové dny. Pokud se vám některý z výše zmíněných výrobků líbil, můžete ho nyní koupit s výraznou slevou.

Štítky: Bytové doplňky, Dekorativní polštáře, Design, Designové dekorace

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ