Magazín: Romantika s ratanem

Romantika s ratanem

25. června 2013 Rubrika: O nábytku

Ratanový nábytek už na první pohled působí vzdušně a letně. Není nic lepšího než si v něm vychutnat odpolední kávu nebo si dát siestu v chládku pod palmovým listem. Venku to opět vypadá pochmurně, a proto je třeba se naladit pozitivně a myslet na všechny ty příjemné večery se šumem moře v pozadí s vychlazeným drinkem a skvělým jídlem v ratanovém pohodlí.

prostorná ratanová pohovka u bazénu pod palmovým stínem ratanové lehátka u bazénu velké ratanové křeslo s polštáři s výhledem na širé moře příjemné posezení za ratanovým stolem v letních vedrech u bazénu pohodlné ratanové křesílka s polštáři stvořené pro studený drink nebo kávu pohodlné posezení ve vysokém ratanovém křesle se šumem moře v pozadí ratanový jídelní stůl a židle pro zpříjemnění teplých letních dní na dovolené

Ratan je původem z tropických džunglí v Malajsii a Indonésii. Je to produkt liány Calamus rotang, která je typická tím, že dokáže dorůst do neuvěřitelné délky 200 m. Výroba ratanového nábytku není ale hračka, protože kmeny dorůstají velmi pomalu - trvá přibližně 20 let, dokud je rostlina způsobilá pro nábytkářskou výrobu.

Zdroj fotografii made-in-china.com

Štítky: Jídelní stoly, Jídelní židle, Křesla, Nábytek

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ