Magazín: Rozdělte prostor díky zástěně nebo paravanu

Rozdělte prostor díky zástěně nebo paravanu

23. března 2016 Rubrika: Doporučujeme

I do českých interiérů se pomalu dostávají prvky, které jsou nejen praktické, ale mají i určitou dekorativní hodnotu. Jedním takovým produktem je i paraván, který nejen že odděluje prostor, ale slouží také jako plnohodnotná dekorace.

uvodni-paravan
zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/499688521135950360/

Některé trendy se v kategorii nábytku a dekorací prostě nikdy nepřestanou vracet. A pravidelně se v interiérech objevují i mizí paravany. Architekti sice stále vymýšlejí nová řešení, ale někdy prostě musí přiznat, že to, co bylo vynalezeno už před mnoha desítkami let, opravdu funguje nejlépe.

Jak paravan funguje?

Paravan má jednu důležitou funkci, podobně jako interiérová příčka od sebe oddělovat dva prostory. Oproti ní má však jednu nespornou výhodu, nemusí do prostoru stavebně zasahovat. Navíc, většina z nich je i velmi lehká, takže manipulaci s nimi zvlándou i slabší jedinci. Proto se nemusíte bát jeho přemisťování.

Tradičně paraván funguje jako zástěna určená pro převlékání. Často sousedí s šatní skříní a doplňuje tak celý prostor v rámci oblečení. Během několika vteřin se dá složit a šoupnout do skříně, nebo přemístit někam zcela jinam

ruzne-druhy-paravanu
zdroje obrázků: cz.pinterest.com/pin/259027416045546828/ A cz.pinterest.com/pin/277464027020993528/

Zakrývá nevzhledné a nudné

Kromě zástěny pro převlékání se fungují paravány skvěle i pro zakrytí nevzhledných a nudných částí bytu či domu. Běžně tak zakrývá skříně s pojistkami, bojler, kotel či topení.

designoutlet-zasteny-paravany
zdroj obrázků: designoutlet.cu

Oba paravány najdete na našem partnerském internetovém obchodě Designoutlet.cz

1) Paravan 3-dílný Sisley, 120 cm, 2) Paravan 3-dílný kovový Mephis, 120 cm

Zástěna i dekorace

A i když by se mohlo zdát, že hlavním účelem paravánů je opravdu pouze zakrývat, nemusí to tak být nutně! V dnešní době se jim přidává další hodnota, dekorovat. Často jsou tvořeny nejen z rozličných materiálů, ale také v mnoha různých stylech s dekoračními prvky. Seženete paravány japonské, retro, bambusové i celokovové se starožitnou povrchovou úpravou.

paravany-designoutlet
zdroj obrázků: designoutlet.cz

Oba paravány najdete na našem partnerském internetovém obchodě Designoutlet.cz

1) Paravan 4-dílný Cosmo, 180 cm, 2) Paravan 4-dílný Yuna, 180 cm

Štítky: Bytové doplňky, Design, Interiérové dekorace

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ