Magazín: S designem kolem světa: Romantická Provence

S designem kolem světa: Romantická Provence

16. února 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Kamenité domky, neopracovaného dřevo a podmanivá vůle levandulových polí. Vítejte ve slunné Provence. Francouzi jsou proslulí svým citem pro estetiku a s interiérovým designem to nemají jinak. Pojďte s námi nahlédnout do jejich domovů.

Vaříme s Francouzem

Francouzská kuchyň – to je v první řadě dostatek světla. Interiéry vynikají čistým provedením, které kombinuje světlé odstíny dřeva s bílými doplňky. U správného Francouze najdete v kuchyni spoustu poliček a šuplíků, v nichž jsou pečlivě roztříděné bylinky, koření a jiné potraviny. A hlavně všechno čerstvé. Proto si ve Francii potrpí na zásobu proutěných košíků a keramických misek, do nichž mohou uložit čerstvé bagety, zeleninu a ovoce.

Kuchyně v Provance
zdroj: http://vtinteriors.blogspot.cz
styl Provence v Designoutletu
7x styl slunné Francie v kuchyni

1. Nastěnné hodiny Railway, 60 cm, 2. Závěsná lampa Glow, 45 cm, 3. Mísa Rebecca, velká, 4. Váza Embrace, malá, 16, 5 cm, 5. Knihovna/ Regál s dřevěnými policemi Harvest, 170 cm, 6. Věšák se zasuvkami dřevěný Maritime, 7. Váza skleněná Tamarin, 30 cm

Práce na čerstvém vzduchu

Velká okna, bílá barva a doplňky ze světlého dřeva – kombinace, která vytváří vzdušnou atmosféru a sen pracovního koutu každého Francouze. Dostatek světla při práci je neoddiskutovatelným požadavkem. K tomu přidejme jemně vyřezávané detaily nábytku, proutěné dekorace a samozřejmě květiny. A neříkejte, že byste si v takovém prostředí s chutí neotevřeli knížku. :)

pracovní kout ve stylu Provence
zdroj: http://vtinteriors.blogspot.cz
styl Provence - pracovní kout
6x kousek Provence ve vaší pracovně

1. Stolek /Odkladná skříňka Western, 130 cm, 2. Úložná krabice s víkem dřevěná Maritime, 12 cm, 3. Váza kameninová Bruno, 42 cm, 4. Taburetka z vodního hyacintu Pia, 5. Váza skleněná Grace, střední, 6. Jídelní židle Western, dřevěná, set 2 ks

 


Štítky: Romantický styl

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ