Magazín: Šest skandinávských trendů

Šest skandinávských trendů

20. března 2015 Rubrika: Doporučujeme

Jaké trendy by vám neměly chybět v interiéru inspirovaném skandinávským stylem?

scandinavia-interior
Skandinávský interiér bývá velmi šmrncovní a útulný. Zdroj: lagarbatella.com

Šedé stěny

Bydlet na severu je poměrně nákladné. Ceny bytů jsou velmi vysoké, a proto šetří místem. Záměrně tedy vybírají světlé odstíny barev, kde dominuje především světle šedá a bílá barva. Světle barevné tóny jednoduše opticky zvětší každou místnost.

Peří

Jemné na dotek a ještě krásné. Proč jsou zrovna uchvácení peřím, to přesně nevíme. Ale je zřejmé, že mají k přírodě blízký vztah. Proto rádi využívají její plody a užitky. Stejně jako kožešiny, které zdobí snad každou pohovku.

lustr-eos-z-husiho-peri
Závěsný lustr z husího peří VITA Eos.

Měď

Všestranný materiál je oblíbený především pro svou výraznou barvu. Tento odstín můžeme nazývat i rose gold. Je to jedním ze způsobů, jak vnést barvy a teplo do chladnějšího interiéru. Vyzkoušejte takové závěsné lustry. Velmi dominantním prvkem v obývacím pokoji mohou být i měděné svítilny nebo mísy.

lustr-vita-clava
Závěsné lustry VITA Clava měděný.

Polštáře

Proužky, čtverce, geometrické tvary nebo další ornamenty jsou pro takové země typické. V zásadě se drží klasických kombinací, jako je tradiční a nadčasová black & white kombinace. Pokud nechcete být zatvrzelý, vybírejte i příjemnější kombinace s takovými vzory. Poohlédnout se můžete i po měkkých polštářích s realistickými fotopotisky zvířat a přírody.

dekorativni-polstare
Nadčasové a elegantní polštáře.

Židle a křesílka

Pohodlí je velmi důležitý faktor, kterého se drží. Je vidět, že dávají přednost čalounění před kůží či koženkou. Židle a křesílka bývají dost často oživena určitým motivem či knoflíky. Jelikož velmi tíhnou k dřevu, snaží se kombinovat. Podnože velmi často bývají z masivního dřeva. Preferují světlejší dřevo, jako je dub, jasan, bříza i smrk.

kresla-a-zidle
Stylová křesílka a židle najdete na našem partnerském internetovém obchodě DesignOutlet.

Poličky a regály

Otevřené prostory, které vám nabízejí regály a poličky jsou velmi důležitým doplňkem v každém interiéru, obzvláště v tom za severu inspirovaném. Záleží na vašem vkusu, ať už vyberete obrovské regály, které vám zaberou místo přes celou stěnu, jednoduché police nebo více nápadité police ve tvaru střechy či pětiúhelníku, docílíte vždy skvělého dojmu. Navíc vám poskytnou dostatek prostoru pro vaše dekorace, fotografie i knihy.

police-roof
Dřevěné nástěnné police Roof vyniknou nejen v dětském nebo studentském pokoji.

A jaký může být výsledek?

skandinavky-interier
Zdroj: pinterest.com
interier-ve-skandinavskem-stylu
Zdroj: pinterest.com

Každý interiér je vybavován především z praktického a funkčního hlediska. Jelikož jsou velmi často omezeni prostorem, potřebují co nejvíce věci umístit na menší plochu. Především ocení nábytek s dostatkem úložného místa, komfortní posezení, regály i police. Interiér v severském duchu se neobejde samozřejmě bez designových doplňků a dekorací, zkuste se zaměřit na detaily.

Nejvíce si toho můžete povšimnout například v domácích pracovnách, kde využívají každého volného místa na stěně. Velice rádi používají různé pořadače a nástěnné držáky.

A jaké jsou vaše konečné výsledky? Pochlubte se nám.

Štítky: Dánsky design, Křesla

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ