Magazín: Sexistický kostel na Taiwanu má přilákat více žen

Sexistický kostel na Taiwanu má přilákat více žen

24. ledna 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Pro tentokrát se taiwanští architekti a designeři nechali plně ovlivnit svou fantazií a vše zrealizovali napřímo. Bude mít tenhle femininní kostel úspěch?

bota-kostel
Kostel můžete navštívit na Ocean View Park ve městě Budai.

Nadčasový, futuristický nebo absolutně nevkusný?

Zpráva o „ztraceném popelčinu střevíci“ obletěla téměř celý svět. Na východním pobřeží Taiwanu byl nedávno dostavěn extravagantní kostel, jehož výstavba trvala necelé dva měsíce. Veřejnosti bude otevřen před lunárním Novým rokem, který pro tento rok připadá na 8. února 2016.

Taiwanští architekti se zaměřili tentokrát na ženy. Právě proto vybrali design luxusního střevíce, který by měl být pro ně atraktivnější. V kostele si každá žena přijde na své. Najdou zde až 100 ženských vlastností. Milovnice sladkého se mohou například usadit na židlích vypadajících jako sušenka nebo koláče. Pro ženy, které nepohrdnou zlatým doplňkem, se mohou zrelaxovat ve zlatém křesle v motivu lebky za 500.000 $, dodal Zheng Rongfeng.

Kostel se nachází na kulatém prostoru, kde vynikne jeho impozantnost. V jeho nejvyšším bodě je 17 metrů vysoký a na jeho výstavbu bylo použito více jak 320 kusů výhradně modře tónovaného skla.

Teď už jen zbývá počkat a uvidíme, jestli se taiwanští projektanti této extravagantní výstavby trefili místním ženám do vkusu.

Zdroj: huanqiu.com, reuters.com

Štítky: Design

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ