Magazín: SexyMamas: Chceme řešit mámy, ne jen děti

SexyMamas: Chceme řešit mámy, ne jen děti

09. února 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Už je nebavily věčné internetové diskuze pro maminky, ve kterých se řeší jen kde sehnat nejlepší plínky a jaké kapky na prdíky opravdu zabírají. Podle jejich slov neznamená mít dítě rezignovat na sebe. A tak se to rozhodly změnit. Na svém webu SexyMamas.cz se dělí o to, jak si mateřství užívat.

sexymamas.cz
Z blogu SexyMamas.cz

1. Jak vznikl nápad psát blog SexyMamas?

Lenka: Všechny weby pro mámy řeší hlavně děti a vše kolem nich. My jsme chtěly vytvořit něco, co bude spíš řešit mámy jako takové. Trochu jsme měly pocit, že když se stane žena matkou, její potřeby jdou stranou. Samozřejmě do určité míry to tak je a je to přirozené, ale mít dítě neznamená obětovat vše, co jsem doposud měla ráda a co jsem dělala. Mít dítě neznamená rezignovat na sebe jak fyzicky, tak duševně. Spousta věcí jde podnikat s dětmi a také občasný čas bez dítěte není nic špatného. Nejdříve jsme to braly jen jako legraci a ten název vznikl velmi spontánně. Až později se nám to rozleželo v hlavě a řekly jsme si, že to opravdu zkusíme zrealizovat.

2. Co pro vás blog znamená?

Lenka: Blog pro mě znamená určitě udržování mentální kondice na mateřské. :) Učím se díky tomu stále nové a nové věci – redakční práci, komunikaci s klienty, musíme řešit PR atd. Třebaže mi to zabírá téměř veškerý můj volný čas (který je velmi vzácný), tak bych neměnila a jsem ráda za tuhle příležitost. Je to pro mě zábava. Věc, kterou dělám proto, že chci a ne proto, že musím.

Iva: Je to velký koníček, určitě forma seberealizace a svým způsobem i relaxace. Potkáváme se se zajímavými lidmi a myslím, že nás tři to hodně sblížilo, což je fakt super.

"Je to velký koníček, určitě forma seberealizace a svým způsobem i relaxace."

 

Alice: Pro mě to je jako moje další miminko. Něco, o co mě baví pečovat a baví mě, když to někam spěje. :) Je to něco, co mě udržuje při smyslech, že neřeším jen děti, ale i právě blog. K tomu se kolikrát dostanete mezi zajímavé lidi, a to je na tom taky boží. A je to prostě naše a to je skvělej pocit, že člověk s dětma něco dělá. Hrozně mě to naplňuje.

3. Prozradily byste nám, jaký máte rádi styl bydlení, popřípadě jak bydlíte?

Iva: V bydlení preferuji světlé tóny a přírodní materiály. Barevnou zeď ani skříň u nás třeba nenajdete. Líbí se mi třeba takový ten provensálský styl, dominující bílá barva a venkovské dekorace, ale také mě oslovuje minimalismus, světlo a prostor bez zbytečností (což je s dětmi nemožné), parádní je i to novodobé art deco… Jo a obdivuji dekorace a nádobí od Maxima Velčovského, to je fakt super. Líbí se mi toho opravdu hodně. :) Přesto je náš dům zařízen prakticky a docela nízkorozpočtově, bylo nám jasné, že malé děti nepochopí, že nemohou malovat na sedačku a třeba koberce bereme jako místo na hraní, proto jsme vyšší investice do designových kousků zatím zamítli, v rámci zachování rodinné pohody. ;) V našem bydlení je však jeden velmi zajímavý a myslím, že i hodnotný kus, a to je překrásná stará vyřezávaná skříň po manželově prababičce. Uzpůsobili jsme jí stylově celý pokoj pro hosty.

Interiér podle Ivy:

interiér podle Ivy ze Sexymamas.cz
Ivě se líbí kovový nábytek Nelly.

Stolní lampa Rope, 70 cm, Věšák nástěnný s 4 háčky Jute, 47cm, Regál se skleněnými policemi Nelly, 113 cm, Taburetka kulatá Nelly, 73 cm


Lenka: Žijeme v krásném zrekonstruovaném prvorepublikovém bytě na Vinohradech s vysokými stropy, takže ten si říká o kombinaci starožitností s něčím moderním. Proto máme ve všech místnostech starožitné lustry, obrazy a nějaké dekorační předměty, ale najdete u nás i obyčejnou Ikeu. :) Žádný styl bych v tom nehledala, jdeme vždycky po pocitu. Jediné, co máme hodně rádi, jsou barvy.

Interiér podle Lenky:

Interiér podle Lenky ze Sexymamas.cz
Doplňky podle Lenky.

Rámeček na fotky na 10 fotek Composition, 113 cm, Policový systém z 10 dílů Golden sky, Přívěsek na klíče Kytka, Interiérová dekorace Bulldog, 21 cm


Alice: Já jsem v tomhle nudná… ;) Mám ráda modernu, tedy bydlíme i v novostavbě a taky se mi líbí, když se v bytě nachází kontrasty, ty mě baví. Starší byty či domy mají své kouzlo, ale preferuji novostavby, moderní domy a v nich moderní nábytek.

Interiér podle Alice:

Interiér podle Alice ze Sexymamas
Podle Alice není úložných prostorů nikdy dost.

Regál pro děti Modlife, Prostírání Rondo, 44x29 cm, set 4 ks, Odpadkový koš Cubic, 36 cm, Lampa s LED diodami Random 15 cm, Úložná krabice s víkem Missy, 33x33 cm


4. Jak byste do pár slov shrnuly svůj přístup k životu?

Lenka: Snažit se žít přítomností. Tím, co je teď. Nebabrat se v minulosti a neupínat se na budoucnost. Také se snažím brát každou chybu a přešlap v životě pozitivně a jako poučení pro příště.

Iva: Snažím se žít tak, abych se nemusela sama před sebou stydět a něco si vyčítat. Taky se mi osvědčilo nehrabat se v minulosti a příliš neplánovat budoucnost. Takže jak říká i Lenka, teď a tady.

Alice: Snažit se užít život jak nejvíc to jde, protože " žijeme len raz, právě tu a právě teraz";) A taky se snažím být vždy přímá a konečně už jsem došla k momentu, kdy se nebabrám v otázce: "Co kdyby"...

 

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ