Magazín: Šikovné nápady do malého bytu

Šikovné nápady do malého bytu

05. října 2016 Rubrika: Tipy pro bydlení

Že zařizování malého bytu není legrace? Je pravda, že nad výběrem nábytku tu musíte přemýšlet mnohem více, abyste nábytkem “nezanesli” celý prostor. Chcete si nechat poradit, jak na to?

Kuchyň
Zdroj fotografie: pinterest.com

Rafinované rozdělení prostoru

V malém prostoru musíte dvát na detaily. Pokud toho chcete do interiéru co nejvíc vtěsnat a i přesto se cítit jako ve velkém prostoru, který je rozdělený na několik částí, existuje praktická rada. Stačí prostor rozdělit opticky od sebe. Toho docílíte tak, že například vyzdíte úhlopříčku, obložíte kousek stěny, která vám napoví, že v této části je místo pro sedací koutek s televizí atd.

Speciální tip: Nezapomínejte také na cenné úložné prostory. Ty můžete také vyřešit tak, že vám rozdělý různé části. Zkusit můžete třeba různé regály, paravany či nástěnné police. Jen do toho :-)

Malý interiér
Pomocí úložného prostoru za postelí z prostoru vznikla ložnice. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/22306960634049604/

Držte prostor stále v pohybu

Interiér na kolečkách? Ano, něco takového v podstatě máme na mysli. Občas je zkrátka potřeba snadná a rychlá manipulace. K členění prostoru, k příležitostnému dělení odpočinkových zón či k odhlučnění vám přijde vhod nábytek na kolečkách. Ten totiž během chvilku rozhodně přemístíte!

Interiér na kolečkách
Pomocí koleček si můžete interiér i hravě "zvětšit". Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/538883911640101139/

Zvetšujte nábytek!

Asi už víte, co myslíme. Samozřejmě, že je řeč o rozkládacím nábytku. Rozložit si můžete jak sedačky, pohovky, jídelní stoly, tak dokonce i konferenční stolky! Stačí si vybrat šikovný nábytek.

Malý interiér ložnice
Pracovna, ložnice i úložné prostory na pár metrů čtverečných? Sami vidíte, že je to možné. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/461126449324798121/

Ošiďte sebe i návštěvy

Nejtěžší a nejvyhledávanější věc. Iluze prostoru. Aneb když už prostor prostě nenafouknete, zkusíte to pomocí výmalby či rafinovaných tapet (ty se v poslední době zase čím dál tím více používají). Tapeta se ale v tomto případě nepoužívá celoplošně, ale pouze  příležitostně k upozornění nějaké části, či podpoření výsledného efektu.

Speciální tip: Na stěně můžete mít i prosluněnou louku, střed města Paříže či další zajímavá místa. Existují totiž takové tapety, které vám vytvoří tzn. 3D efekt a jsou fotorealistické.

Iluzivní prostor
Iluze 3D prostoru. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/399483429429463561/

Od rohu k rohu

Zejména v malém prostoru se hodí využít každou skulinku, každý roh, každý každičký kousek. V tomto případě se vám bude hodit nábytek, který bude velmi dobře konstruovaný. Dávejte ale pozor, aby byl nábytek, který vyberete dostupný opravdu z každého místa - abyste třeba neměli málo prostoru na otevření skříňky.

Šikovná malá kuchyně
Jak vidíte na fotografii, i část za kuchyní se dá krásně využít. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/563090759642440843/

Štítky: Bytové doplňky, Design, Designové dekorace, Nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ