Magazín: Stará koupelna? 6 triků, jak z ní vykouzlit moderní a svěží místo

Stará koupelna? 6 triků, jak z ní vykouzlit moderní a svěží místo

30. března 2015 Rubrika: Designové doplňky

Do koupelny vcházíme ráno, jen co vytáhneme nohy z postele, a po náročném dni se do ní zase rádi uchýlíme třeba se svíčkami a vanou plnou voňavých bublinek. Často ji ale sdílíme a více lidmi a prostoru je zoufale málo. Podívejte se na sedm jednoduchých triků, jak z koupelny vykouzlit krásné a vzdušné prostředí.

1) Nástěnné lampy

Vyzkoušejte do koupelny umístit výrazná nástěnná svítidla třeba v černé barvě. Lampy umístěte vždy nad zrcadlo nebo dvě po jeho stranách. Při ranní očistě zvláště v zimních měsících vám více světla před zrcadlem přijde vhod. Výhodou je také jednoduché polohování, které zajistí světlo přesně tam, kam potřebujete – třeba jako u nástěnné lampy Crone.

osvetleni-v-koupelne
Nástěnné lampičky dodají koupelně moderní charakter.

2) Vana jako z pohádky

Nudí vás sterilní bílá v každé druhé koupelně? Vezměte štětec a barvy a vanu přetřete! Ideálními odstíny jsou jemné pastelové tóny třeba žluté nebo modré barvy. Barvu použijte pouze na dolní díl vany, okraj a vnitřek zachovejte původní a uvidíte jak koupelna rázem prokoukne!

barevna-vana
S barevnou vanou získá vaše koupelna mladý a svěží nádech.

3) Pověste to na žebřík!

Inspirujte se venkovským rustikálním stylem a tradiční umělohmotné poličky vyměňte za originální kousek. Fajnšmekři mohou z půdy vytáhnout opravdový žebřík, nebo můžete zkusit moderní variantu. Na jednotlivé příčky pohodlně zavěsíte mokré ručníky, nebo umístíte koupelnové nezbytnosti.

zebriky-v-koupelne
Jednoduchý doplněk v retro a moderní variantě.

4) Každá vana potřebuje závěs!

Originálním doplňkem, který dodá celkový charakter vaší koupelně je vhodně zvolený závěs. Můžete vybírat z nepřeberného množství vzorů a barev, vždy ale pamatujte, že by závěs měl ladit s ostatním nábytkem v umývárně. Pokud máte v koupelně více prostoru, zkuste závěs vyměnit za elegantní zástěnu.

zaves-do-koupelny
Geometrické tvary i zaoblené ornamenty - a koupelna rázem prokoukne!

5) Květiny do každé místnosti

Jaro už je tu a o rozkvetlé rostlinky bychom neměli ochudit ani umývárnu. Koupelnu zaručeně oživí pár rozkvetlých tulipánů. Hodí se také pokojové rostliny, které můžete třeba zavěsit, jako to vidíte na obrázku. Ideálním adeptem je například bostonská kapradina, která vám jako bonus i pročistí vzduch.

kvetiny-v-koupelne
Čerstvé květiny udělají s koupelnou divy.

6) Na černo!

Na závěr jsem pro vás přichystali opravdovou lahůdku – černou koupelnu! Pokud jdete neradi s davem a milujete originální design, koupelna v černém provedení je to pravé. Ve spojení s bílými doplňky vytváří střídmý a čistý vzhled typický pro severský minimalismus.

cerna-koupelna
Typická skandinávská čistota a funkčnost v jednom designovém balení.

zdroj fotografií: buzzfeed.com, pinterest.com

Štítky: Koupelnové dekorace, Severský design, Stojan na šperky

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ