Magazín: Takhle bydlí všichni dobrodruzi! Nechte se pozvat na návštěvu.

Takhle bydlí všichni dobrodruzi! Nechte se pozvat na návštěvu.

04. srpna 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

K létu zkrátka patří dobrodružství - to je hotová věc. Jenže někteří jsou takový ten typ lidí, které láká dobrodružství ve dne v noci, v zimě v létě a na jejich interiéru je to pořádně vidět. Prozkoumejte taky trochu jiný interiér, než na jaký jste zvyklí. Dýchne tu na vás zajímavé kouzlo!

Dobrodružný interiér
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/308215168226392181/

Mapy, nástěnky - pochlubte se!

Někdo tomu říká tabulka snů - tzn.  tabulka, kde máte vylepená místa nebo mapu, na které jsou zakroužkovaná místa, kam se chcete podívat. Jiní to mají zase naopak. Mají doma nástěnku nebo mapu, kde už mají zakroužkovaná místa kde byli. No a další skupina, ta si zase lepí fotografie z různých cest a tvoří si tak postupnou koláž.

Ať tak či onak, v každém případě je to skvělá dekorace, podle které hravě poznáte zapáleného cestovatele a dobrodruha.

Mapa v interiéru
Mapa může být v interiéru zakomponována opravdu originálně. Zroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/572660908846826527/

Ruční dekorace z cest

Jako správný cestoval určitě sbíráte i různé suvenýry z cest. A jako správný cestovatel určitě víte, že nejlepší jsou ty suvenýry, které o daném místě řeknou co nejvíce a něčím vám ho připomenou. Určitě se shodneme na tom, že nejlepší jsou ty kousky, které někde najdete nebo vám je někdo dá a jsou takyvané “ruční” / DIY, zkrátka je někdo sám udělal.

Suvenýry z cest
Suvenýry z cest mohou být malé, ale i naopak velké, jako je třeba zajímavá a originální jídelní židle. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/320740804690329066/

Palety místo nábytku

Cestovatelé najraději dávají veškeré své finance a ušetřené peníze navíc do cestování - to je další jasná věc. A tak většinou nábytek mají pojatý dost “na divoko”. Ve výsledku to kolikrát ale vypadá mnohem líp než drahý moderní lesklý nábytek, který většina lidí používá jako starou dobrou klasiku.

U cestovatelů ale najdete jenom a pouze originální kousky nábytku, které skoro v žádném designové obchodu s nábytkem neseženete. O co jde? Jedná se o paletový nábytek, který skoro nic nestojí! Stačí si sehnat palety a pak jen použít hodně vaší fantazie a mít šikovné ruce. No a nebo tu existuje další super možnost. Návštěva různých bazarů a obchodů se starším nábytkem, který už v sobě nese nějaký ten příběh a je zase o něco víc originální.

Palety v interiéru
Palety v interiéru působí vzdušně. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/554716879084171104/

Originální dekorace, podle kterých to na vás každý pozná!

Vždycky, když se má zařizovat nějaký interiér, tak si pamatuju na jednu větu od jedné designérky, která mě zaujala. “Každý interiér má mít minimálně v jedné místnosti jednu originální věc, která přitáhne veškerou pozornost”. Od té doby tuhle větu říkám každému a myslím ji vážně. No a kde jinde ji myslet víc vážně než právě v tomto interiéru?

Cestovatelé v tom mají jasno. Dokáží si zakomponovat staré kolo na zeď a ještě z něj udělat věšák na oblečení. To je přesně to, o čem mluvím. Buďte originální a ničeho se nebojte! Výsledek pak stojí o trochu víc za to.

Kolo v interiéru zajímavá a originální dekorace
Kolo se dá v interiéru vzužít opravdu všelijak. Zdroj fotografie: creatived.com/2015/06/vintage-sink-bicy-regia.html/

A co sbíráte ze svých cest vy? Pochlubte se nám do komentářů nebo do zpráv! :-)

Štítky: Bytové doplňky, Interiérové dekorace

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ