Magazín: Trend: Vraťte vše na nohy!

Trend: Vraťte vše na nohy!

17. září 2016 Rubrika: O nábytku

A teď vážně. Pamatuje si nábytek rodičů, babiček a dědečků? Nábytek na nožičkách, teď už trochu retro. Jak bychom to zkrátili - tak jako se vrací oblečení zpět do módy, tak se k nám vrací nábytek na nožičkách. Jak teď vypadá?

Retro nábytek
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/AW1yuaSMSLJ2m4447WrXVWw3DZB0y7dIkG8ftboh2WdPka_S4HldFS4/

Žít si na vysoké noze je fajn. Kdo by si nechtěl na té vysoké noze žít, že? Zbytečná otázka. Ale vraťme se k pointě. Vysoké nohy - to znamená, že máte celkem velký rozhled ne? Zkrátka, vysoké nohy u nábytku mají mnoho výhod, díky kterým se tento nábytek vrátil zpátky do módy - a teď vám je představíme!

Retro 2
Zdroj footgrafie: cz.pinterest.com/pin/ATkDybhBgYTiOaaWkkoVOR9hgmXHiKOwGc9kL7yzz6ZXPZAtcEhInN_OCXbQIHdMEGCxWTZhsF-Z8kfargwO32A/

Jak se dívá na svět z nábytku na vysokých nohách?

Bezesporu největší výhoda je uklízení - pod nábytek na nožičkách se zkrátka dostanete skoro každým mopem či vasavačem a úklid máte raz dva za sebou. Další výhodou je, že nohatý nábytek vypadá takto mnohem líp a vynikne více než klasický nábytek. Díky tomu, že vypadá vzdušněji, tak opticky zvětší i malé místnosti.

V dnešní době je tento trend v módě hlavně v kombinaci s pastelovými barvami. Tomuto nábytku, ale sluší všechny barvy, proto se nemusíte při výběru bát, že omylem šlápnete vedle :-)

Retro je in
Zdroj fotografie: pinterest.com

Čím je teď vylepšený?

Jak už jsme zmiňovala výše, v trendu jsou především pastelové barvy. Nemusíte se ale bát. Slušivé budou i syté a pořádně tmavé tóny, třeba v kombinaci se dřevem. Designéři tento nohatý nábytek navíc rádi staví - říkají tomu tzn. Modulární systém. Postavte si ho taky!

Modulární systém nábytku
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/63965257184323000/

Nohy všude, kam se podíváte.

Odjakživa víme, že nohy mají především židle a stolky. Židle bez nohou si vážně ani představit snad nejde… O to snažší ale máte výběr takového nábytku + jeho zařizování. Nohy samozřejmě patří i k nočním stolkům, pohovkám či komodám. Jaké najdete v našem partnerském obchodu na DesignOutlet.cz?

DesignOutlet

1. Jídelní židle s dřěvěnými nohami Greta 2. Kombinované komoda / skříň Rachel, 3. Pohovka se sklopným opěradlem Hana, 4. Relaxační křeslo Pinje, 5. Komoda s 6 zásuvkami Toro, 6. Konferenční stolek Alvin

Štítky: Design, Komody

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ