Magazín: Trendy barvy pro rok 2015

Trendy barvy pro rok 2015

06. května 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Hledáte inspiraci, nový impuls pro své bydlení? Přemýšlíte o nových dekoracích, nábytku nebo si jen rádi přečtete, co je ve světe designu trendy? Tento článek vám napoví, jaké barvy budou v interiéru trendy tento rok.

barva-roku-marsala
zdroj obrázku: pinterest.com

Odborníci na design z kraje tohoto roku přišli se třemi barvami, které budou letos trendy. Svým výběrem ovlivnili i výrobce nábytku či dekorací, kteří se jejich názorem začali řídit. A jaké tři barvy to jsou?

1) Naprostým vítězem je Marsala

Rudý odstín s hnědými odlesky, i tak by se dala popsat barva s názvem "Marsala". Barva dostala své jméno podle sicilského červeného vína. Marsala je na jedné straně smyslná, na té druhé delikátní a sofistikovaně elegantní. Navozuje důveru, pocit stability a sebejistoty. Už ji máte ve svém interiéru?

barva-marsala-interier-trendy
zdroj obrázku: bydleni21.cz a designoutlet.cz

2) Měděná oranžová

Ano odhadli jste to správně, další barva z červeného spektra. Od chladné modré a zelené, které naprosto dominovaly minulý rok, se přesouváme k teplejším odstínům. Měděná oranžová je opět pastvou pro oko, protože je velmi jemná, ale zároveň také nepřehlédnutelná. Na první pohled však kombinuje dva zcela neslučitelné principy - jemnost a křiklavost.

medena-oranzova-design-barev
zdroj obrázku: pinterest.com a designoutlet.cz

3) V nočním stínu

Z barevného spektra odstínů červené se vymyká světle šedá, která předchozí dvě barvy doplňuje. A co víc, k oběma se moc hodí. Nepusobí tak chladně a pokud ji zkombinujete s teplejšími odstíny, bude se ve vašem interiéru perfektně vyjímat. 

Máte svého favorita? Všechny výrobky, které se nachází na obrázcích vpravo najdete na Designoutlet.cz

seda-barva-design-trendy-barvy
zdroj obrázku: pinterest.com a designoutlet.cz

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ