Magazín: V podzimních barvách

V podzimních barvách

29. října 2014 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Možná to máte stejně… také máte barvy podzimu spojené s barvami opadaného listí? I když je venku chladno nebo prší, podzimní barvy na nás působí svým způsobem teple. Stejně tak jako doplňky a dekorace, které nám mohou zpříjemnit přechod do chladného počasí.

Podzimní čas

Podíváme se na základní teplé barvy, které se zbarvují přes podzim na opadaných listech. První z nich je hnědá, také mezi ně patří žlutá a zelená. Nemluvě o dalších odstínech těchto základních barev, jako je třeba okrová. Takových odstínů je mnoho a mnoho, to ovšem my ženy víme. Ženy mají zkrátka cit pro barvy. Vztah mužů k barvám pro dnešní článek přeskočíme a vrhneme se na myšlenky a působení podzimních barev.

Barva země

Přesně tak přezdíváme hnědou barvu. Máme ji spojenou s přírodou a s půdou. V člověku může vyvolávat pocity klidu, tepla a pohody. Je to snad jeden z důvodů, proč si pořizujete právě dřevěný nábytek z ořechu nebo z dubu?

Radostná a vždy pozitivní

I takové pocity nám dodává barva slunce, žlutá. Možná nemáte tuto barvu v oblibě z toho důvodu, že je únavná pro naše oči. Žlutá odráží velké množství světla a to nám není zrovna příjemné. Ale takový jasně žlutý svícen, dokáže příjemně rozzářit váš interiér i bez zapálené svíčky. Jedním žlutým doplňkem nemůžete nic zkazit. Naopak, oživí vaše obydlí.

Uklidňující zelená

Je to barva šťastných čtyřlístků a zdraví. Zelená je pozitivní pro naši psychiku a zdravotní stav. Také ji máme spojenou se svěžestí. Je to barva rostlin a květin, které si rádi pořizujeme domů. Čerstvé a voňavé květiny, které snad každému vykouzlí úsměv na rtech, když si je postavíte doma do vázy.

Jak můžeme vidět, barvy podzimu mají pro nás kladný vliv. I ve studeném počasí se můžeme nabít pozitivní energií díky těmto barvám, vneste je do vašeho bydlení pomocí designových doplňků a dekorací.

Štítky: Designové dekorace, Svícny a svíčky, Vázy

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ