Magazín: Ve stylu Shabby Chic

Ve stylu Shabby Chic

09. října 2014 Rubrika: Světoví designéři

Ošuntělý, romantický, designový a také krásný styl Shabby Chic zná snad opravdu každý. Každý jednou viděl obrázek takového interiéru na přední stránce časopisu anebo v internetových magazínech. My se dnes zaměříme na představitelku tohoto designového stylu.

Shabby Chic v podání Rachel Ashwell Kniha Rachel Ashwell

Designerka Rachel Ashwellová

Ano, to je ona. Britská designerka Rachel Sahwellová stojí za tímto designovým stylem. Její kariéra se rozvíjela poměrně rychle a velice úspěšně. Dnes o její návrhy stojí slavné herečky, zpěváci a dokonce si ji pozvala do své show i slavná Oprah Winfrey. Rachel se odstěhovala z Cambridge do Spojených státu amerických, kde si otevřela svůj první obchod v Santa Monice. Její podnikatelský záměr sklidil velký úspěch. Až po delší době se tento styl dostává i mezi nás prostřednictvím zvídavých evropských designérů.

Není to jen patina, kov a bílá barva

V dnešní době říkáme „Shabby Chic“ každému nábytku, doplňkům a dekoracím, které mají ošuntělý dojem. Ve skutečnosti je to hra. Je to hra různých kombinací, kombinací moderního a starého. Ne nadarmo Rachel s radostí obchází různá vetešnictví a vybírá takové výrobky, které se dají zrenovovat. Tento styl se drží v přírodních barvách, jemných a pastelových. Shabby Chic je ovlivňován i jinou kulturou než jen Anglickou. Mezi ně patří kultura Provence, Toskánska nebo i Řecka.

Štítky: Design

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ