Magazín: Víkendová DIY rychlovka pro večery na balkóně i doma

Víkendová DIY rychlovka pro večery na balkóně i doma

19. srpna 2016 Rubrika: Designové doplňky

Také vás fascinují plamínky svíček, které když zapálíte, tak tančí v magickém rytmu? Obyčejné věci, jsou ty nejkrásnější, a proto nám dělají největší radost. Vytvořte si na čajové svíčky svícny. Víkend je tou nejlepší příležitostí.

Čajové svícny - DIY
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/84583299230688924/

V jednoduchosti je krása

V létě se počítá většina dnů mezi ty teplé. Proto je škoda, když se víkendy tráví doma. Udělejte si procházku do lesa a spojte ji s výběrem pěkné “větve”. Ptáte se, co s ní? Odpověď už brzy dostanete.

S kouskem větve se dá dělat mnoho věcí. My teď ale máme na mysli čajové svícny. Myslíte, že tyto dvě věci dohromady nejdou? Věřte, že jdou! Protože jsme milovníci skandinávského designu, jsme i pro přírodní dekorace.

Severs design svícnů
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/289074869815575386/

Najděte tedy dlouhou větev, která bude mít trochu větší průměr. Poté můžete buď vy sami nebo někdo šikovný vyvrtat dirky na čajové svícny. Pokud se bojíte, aby to bylo správně nehořlavé místo, můžete to ještě vylít a dotvarovat kovem nebo pod.

Dřevěný svícen
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/AThW7q569Nur2dSl5vDCDW2vGtOzoV9TSgaUI0Bdup2INonqXnnKKp8/

Zůstáváme v duchu přírodního designu

I v tomto případě nezatížíme svou peněženku. Bude nám totiž stačit samotvrdnoucí fimo hmota a obyčejná čajová svíčka. Postup není vůbec tak složitý, jak se zdá. Tuhle DIY rychlovku zvládnete i s dětmi.

Jak tedy na to? Vezměte si kousek fimo hmoty a vyválejte z ní kuličku. Dovnitř kuličky vlačte svíčku tak, aby vám udělala důlek doprostřed. Jakmile to máte hotové, yačíná prostor pro vaši fantazii. teď si totiž můžete sami určit jak bude finální podoba svícnů vypadat.

Svícny z fimo hmoty
Zdroj fotografie: blogcestnik.cz/diy-svicny/

Jaké máte možnosti? Nejdříve si můžete vybrat, jestli chcete jednoduchý čistý design nebo jestli si něco vyryjete po stranách (podobně jako do reliéfu). No a nebo si zkrátka vezměte štětec a barvy :-).

Originální svícny
Zdroj fotografie: blogcestnik.cz/diy-svicny/

Svícny z větviček? Ano.

Když už jsme tímto stylem začali, tak v něm budeme pokračovat. Teď budete potřebovat čistou úplně jednoduchou sklenici (takže klidně může být i po surovinách nebo např. stará sklenička..). Dál pak kousek lepidla a malé větvičky, skořici nebo cokoli vás napadne.

No a postup je jasný :-). Větvičky si zkraťte na stejnou délku - nebo je nechte různě dlouhé, nalepte je na sklenici a do té vložte čajovou svíčku. A je hotovo :-).

Svícny
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/459015386992752519/

Štítky: Bytové doplňky, Interiérové dekorace, Severský design, Svícny a svíčky

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ