Magazín: Vkusně a jednoduše - to je minimalismus

Vkusně a jednoduše - to je minimalismus

14. května 2016 Rubrika: Tipy pro bydlení

Minimalismus nejsou jen bílé stěny v interiéru, které na nás působí chladně. Naopak. Zařizování minimalistického stylu v interiéru chce trpělivost a my vám poradíme jak na to.

Minimalistický interiér
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/253186810279745676/

Jak začít / základní charakteristika

V minimalistickém interiéru rozhodně nehledejte přebytečné dekorace a doplňky. Tento interiér se obejde i bez „nadbytečného“ nábytku jako jsou různá křesílka, knihovny nebo police.  Pro někoho tento interiér může být chladný – je to možná i díky tomu, že tady nenajde žádné textilie – tedy záclony, závěsy, ubrusy, koberce apod. Na co ale tento moderní interiér potrpí, jsou kvalitní materiály. Pokud jsou tyto materiály ještě navíc nějakým způsobem funkční – je to trefa do černého a to možná doslova).

Minimalistický moderní interiér
Krása minimalistického stylu je ukrytá v detailech. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/Ab1seYGpMHIKjEw35o9e_YpsuCB2znVCFLEqjuGKPcDQmAEIN4Vhu_Q/

Jaké materiály použít?

Jak už bylo řečeno výše, v minimalistickém stylu interiéru dbejte na správný výběr materiálů – tedy na ty kvalitní. Platí tu totiž pravidlo – méně je více, proto klidně do těchto materiálů zainvestujte.  O které materiály by se mělo jednat? Mělo by to být zejména dřevo, kov, sklo a kůže.

Kvalita tu vítězí nad kvantitou. Proto dbejte i na zpracování těchto materiálů, které by mělo být co nejvyšší. Jedná se přeci o pár kousků nábytku, který vám vytvoří celý tento oblíbený styl.

Designový styl interiéru - minimalismus
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/459226493229182313/

Minimalismus v kostce:

-          jednoduché line, geometrické tvary, jemné akcenty

-          kvalitní materiály

-          kontrastní barvy

-          kožené nebo jednobarevné textilní potahy

-          velkoplošný obraz zajímavého moderního (abstraktního) umění – může, ale nemusí být

-          rostliny v okolí parapetu či okna

-          osvětlení, osvětlení, osvětlení – tím rozhodně nešetřete!

-          vestavěné spotřebiče

-          kompaktní, snadno udržované plochy

Minimalistická koupelna
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/466896686347690614/

Barvy a světlo

I to jsme už zmiňovali. Ale se světli se v tomto interiéru opravdu nešetří! Proto si zaslouží, abychom vám o nich řekli více.

Čistota a jednoduchost - pokud se budete držet těchto dvou pomůcek, máte vyhráno! Podporuje se to světlé prostředí, a proto se soavětlením nikdy nešetří. V tomto interiérutedy můžete narazit na obrovské podlahové lampy, které jsou často doplněny o různé druhy osvětlení, které vás příliš neokrádají o prostor. Skvělým tipem jsou různá zabudovaná světla v kuchyních, okolo obrazů apod.

A co barvy? Preferujte jednobarevné plochy před těma s různými dekory. Obrovským favoritem je bílá barva - právě ta prosvětluje a zvětšuje prostor. Můžete ji nakombinovat s kontrastní černou či jinou barvou. Ale pozor! Pokaždé platí pravidlo 3 barev.

Detaily minimalistického interiéru
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/174796029265499878/

Ptáte se, kde můžete sehnat super kousky, které se budou hodit do takového interiéru? V našem partnerském obchodu DesignOutlet.cz jich najdete spoustu a my vám dáme pár tipů.

minimalismus DesignOutlet

1. Jídelní židle Filip, černá, (set 2ks), 2. Relaxační křeslo Radana, černá, 3. Konferenční stolek Charlie, 4. Podlahová lampa kovová Tawa, 5. Jídelní stůl Carny, 6. Konferenční stolek Goldy, 7. Pohovka se sklopným opěradlem Peggy

Štítky: Dánsky design, Dánský nábytek, Osvětlení a svítidla

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ