Magazín: Vodní pré pro děti - vytvořte jim koupelnu snů

Vodní pré pro děti - vytvořte jim koupelnu snů

25. září 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Naučit děti, aby si čistili zuby ráno a večer, nebo aby si myli ruce před každým jídlem, dá pořádně zabrat. Zkuste jim to zjednodušit. Stačí vybrat správné doplňky a vaše koupelna se promění na vodní palác snů, který je vše naučí.

Dětská koupelna
Zdroj obrázku: pinterest.com. I samolepící dekorace na zeď mohou udělat velkou parádu.

Většina z nás si nemůže dovolit pořídit samostatnou koupelnu pro své děti. Proto vám přijde vhod pár nápadů na jednoduché doplňky a dekorace, které se dají zakomponovat do všech koupelen. Nechybí ani speciální tipy na jednoduché DIY.

Dětské stylové koupelny
Zdroj obrázku: pinterest.com. Jednoduché a vtipné motivy si děti rychleji zapamatují.

1. Obrázky, nálepky, písmena

Neboli vše, co něco vyjadřuje. Jak to myslím? Dětem pomáhá spíše škola hrou než nucené povely, které kolikrát spíše připomínají povely pro psy. Věřte, že když připevníte zajímavý obrázek nad toaletní papír, na kterém bude třeba nápis: spláchnout, děti si ho spíše všimnou. Obrázek si zapamatují a můžou se na něho těšit pokaždé, když půjdou znovu do koupelny.

Vtipné obrázky do dětské koupelny
Zdroj obrázku: pinterest.com. Nápisy: vyčisti, umyj a spláchni v kombinaci s obrázky působí velmi stylově.

Náš tip: Každé dítě má nějakou oblíbenou pohádku nebo filmového hrdinu. Vytvořte mu zajímavou koláž. Stačí vybrat ten správný obrázek, přidat zajímavé slovo, které si zapamatuje a pak už jen stačí vybrat zajímavý rámeček na fotky.

Vtipné a stylové nápisy s obrázky pro děti
Zdroj obrázku: pinterest.com. Pokud žádný obrázek nemůžete sehnat, vezměte k tomu své děti a vyrobte si svůj originální kousek.

2. Osušky, ručníky

I nenápadná osuška po koupeli nebo ručník na ruce, který používají nejvíce, může být stylový. Vyberte zábavný dekor nebo motiv, díky kterému se na svůj ručník budou těšit. Ručníky se navíc dají měnit poměrně rychle, proto se nemusíte bát, že se nějaký okouká ba naopak. Můžete děti motivovat tím, že čím víc si budou ruce do ručníku utírat, tím dříve se mohou těšit na nový.

Stylové ručníky pro děti do koupelny
Zdroj obrázku: pinterest.com. Můžete svým dětem pořídit ručníky s jejich jmény, aby si je lépe poznali.

Náš tip: Pokud patříte mezi ty, kteří se nebojí experimentovat a přizpůsobovat svůj interiér dětem, můžete pořídit i speciální věšák na ručníky. Může být opět se zajímavým dekorem nebo s oblíbeným zvířátkem. Opět se nemusí jednat o nákladnou věc. Jestliže máte šikovného dědečka nebo tatínka, může vám takový zajímavý věšák vyrobit ze dřeva a poté ho můžete společně nabarvit.

Věšáky a ručníky pro děti do koupelny
Zdroj obrázku: pinterest.com. Šikovní rodiče mohou zajímavý věšák pro své děti vyrobit zcela sami.

3. Zábavné stoličky

Jak zabavit neposedné děti, aby si vydrželi čistit zoubky? Jednoduše! Stačí jim vybrat zábavnou stoličku nebo taburetku, která se jim hned zalíbí. Existuje mnoho různých barev. Já si však myslím, že děti zaujmou spíše výrazné veselé barvy. Také radím, ať se díváte na materiál, z kterého je stolička vyrobena. Nejlepší jsou samozřejmě z plastu, pro lehčí údržbu, dřěvěnástolička vám zase déle vydrží.

Stylové stoličky pro děti do koupeln
Zdroj obrázku: pinterest.com. Dětské stoličky mohou být jakékoli. Pořiďte si tu nejzajímavější.

Náš tip: Šikovní truhláři nebo zdatní rodiče takovou stoličku mohou vyrobit sami. Stačí vám kreativita a trpělivost. Jako materiál použijte dřevo, klidně i zbytky. Výslednou stoličku můžete opět krásně pomalovat.

4. Nezbytné dekorace

Mezi nezbytné doplňky může patřit kartáček na zuby, hrníček, podložka pod mýdlo, koberec před vanu apod. I tyto maličkosti vaše děti ocení. V obchodech najdete nejrůznější motivy - od jednoduchých tvarů a barev přes různé motivy. Vše můžete vybírat i podle obkladů ve vaší koupelně. Zkrátka svou koupelnu jen trochu vylepšíte a přizpůsobíte dětem.

Nezbytné dekorace pro děti do koupelny
Zdroj obrázku: pinterest.com. Malé doplňky udělají designovou parádu ve vaší koupelně a navíc se dají kdykoli vyměnit nebo uklidit do zásuvky.

Nebojte se být kreativní a zkuste vymyslet i další vychytávky! Uvidíte, jak budou vaše děti vděčné.

Štítky: Bytové doplňky, Design, Designové dekorace, Koupelnové dekorace

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ