Magazín: Vychutnejte si Beaujolais Nouveau

Vychutnejte si Beaujolais Nouveau

19. listopadu 2014 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Také patříte mezi milovníky vína? Možná si také kvalitní a chuťově dobré víno asociujete s Francií. Proto vás možná nemůže překvapit známý a celosvětový fenomén, který očekáváme každý rok koncem listopadu.

Designové doplňky a pomůcky na víno

Letos připadá na 20. listopadu

Beaujolais nouveau (čteme jako božolé nuvó) je francouzské svěží a mladé víno nafialovělé barvy, které se vyrábí z odrůdy Gamey. Mladé víno pochází ze stejnojmenného Beaujolais. Nachází se severně od města Lyon.Víno se prodává každoročně. S prodejem se začíná vždy třetí čtvrtek v listopadu. Tento rok Beaujolais nouveau připadá na již zmíněný 20. listopad. Francouzi tento den nazývají Beaujolais a můžeme říct, že má skoro stejnou váhu jako státní svátek.

Máte zkušenosti s Beaujolais Nouveau?

Pokud nepatříte mezi ty, kteří si užívají vína týden co týden, nevadí. Určitě byste neměli váhat a ochutnejte letošní Beaujolais Nouveau. Můžete od něj očekávat silnou vůni s ovocným buketem. Před podáváním je dobré víno vychladit na 11 až 13 stupňů, aby vynikla jeho chuť.

Designové doplňky na víno Wine&Bar

Servírujte víno s elegancí

Dobré víno si zaslouží také pěkný servis. Jste dostatečně vybaveni? Určitě se vám doma neztratí teploměr na víno. Ten oceníte především, když si přejete vychladit víno na určitou teplotu, třeba jako letošní Beaujolais. Abyste stále udržovali teplotu 11 až 13 stupňů, nesmí vám chybět chladící nádoba na víno. Většinou jsou vyrobené z kvalitní nerezi, stejně jako ta naše od značky Georg Jensen. Pokud patříte mezi fajnšmekry, můžete si vybavit vaše barové náčiní designovou skleněnou karafou, řezačkou na víno a dalšími designovými vychytávkami v podobě barmanských pomůcek.

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ