Magazín: Vyrobte si jednoduchou zvonkohru

Vyrobte si jednoduchou zvonkohru

11. září 2015 Rubrika: Designové doplňky

Už jako malé děti jste určitě obdivovali zvonkohry, které se různě třpytily, cinkaly o sebe a měli svůj příběh. Přečtěte si jednoduché DIY a pusťte se do jejich výroby.

Zvonkohra z kamínků DIY
Zdroj obrázku: pinterest.com

Jak je známo, tak ticho léčí. Ne každý, má ale tu možnost bydlet na venkově, kde je klid a tak si o tichu můžete nechat jen zdát. Ve městech nás většinou ruší kolony aut, dělníci, kteří pracují už od rána či sousedé, kteří se hádají. Všechny zvuky zkrátka nejsou příjemné. Jedním z příjemných zvuků, ale mohou být zvonkohry. Mají krásný osobitý design, uklidňující účinky, ale například i jejich výroba může být příjemnou rodinnou zábavou.

Zvonkohra pro děti
Zdroj obrázku: pinterest.com

Zcela jistě vás potěší, že se nejedná o nákladnou věc. Stačí vám vše, co se doma chystáte vyřadit. Hodit se vám tak bude staré nádobí nebo i staré dětské hračky a pastelky. Fantazii se meze nekladou. A kam takové zvonkohry umístit? Nebojte se. Pro tuto dekoraci je místo všude. Můžete si ji vystavit na terase, zahradě, balkóně, do okna, či do nějakého výklenku.

Zvonkohra - jednoduché DIY
Zdroj obrázku: pinterest.com

1. zvonkohra z víček

Co budete potřebovat:

-          starý cedník nebo jakoukoli formu na pečení

-          dlouhý řetěz

-          víčka (ze skleněných láhví)

-          kleště

Máte doma sbírku víček nebo se vám jich jen zrovna hodně nakupilo? Pak věřte, že i ony vám mohou zařídit skvělou dekoraci. Každé víčko má jiný design, proto se bude jednat o opravdu originální kousek. Hrát si můžete s různým poskládáním víček – ať už podle designu, barvy nebo druhu.

Zvonkohra z víček
Zdroj obrázku: thegardenglove.com

2. zvonkohra z mušlí

Vrátili jste se z dovolené, kde jste si na památku nasbírali několik mušlí či kamínků? Pokud je máte uložené ve skříni či někde v šuplíku, je na čase je vytáhnout. A jak na takovou výrobu? Bude vám stačit jakákoli větev, vrtačka, kamínky či mušle a drát. S takovou dekorací se chvilkami budete cítit znovu jako na dovolené a při pohledu na ní se vám vrátí příjemné vzpomínky.

Zvonkohra z mušlí
Zdroj obrázku: inspirativni.cz

3. zvonkohra z láhví

Pro ty, kteří se nebojí experimentovat a jsou trochu zručnější, máme speciální typ. Využít můžete prázdné skleněné láhve od vína či různých limonád. Stačí, když z nich odeberete etikety. Poté každé hrdlo láhve obmotejte provázkem či drátem, aby o sebe mohli jednotlivé láhve cinkat.

Tip: Pokud se nebojíte, můžete oddělit hrdla láhví od jejich těl. Pak každou provlékněte nějakým řetězem a poskládejte je na sebe.

Zvonkohra z prázdných láhví
Zdroj obrázku: inspirativni.cz
Zvonkohra z láhví od vína
Zdroj obrázku: inspirativni.cz

Pro takové období se zvonkohry krásně hodí. Už víte, jakou si vyrobíte? Pochlubte se nám svým výrobkem.

Štítky: Bytové doplňky, Designové dekorace, Exteriér

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ