Magazín: Zeď jako umělecké dílo

Zeď jako umělecké dílo

28. března 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Máte velké plány a holé zdi jsou pro vás nuda? Zaplňte je! Nemusíte sáhnout pouze po obrazech. Zkuste si vytvořit svůj vlastní MURAL. Přetvořte celou STĚNU v UMĚLECKÉ DÍLO a získejte tak jedinečný prvek interiéru. Inspirujte se třemi způsoby, díky kterým oživne i ta nejnudnější místnost.

Zdroj: https://goo.gl/5zXiu1

Znáte MURAL? Tento umělecký směr, který se zaměřuje na velkoplošnou malbu, momentálně hýbe světem. Proč? Protože je to prostě velkolepé. A i když je Mural spojovaný především s veřejnými prostory, nevidíme důvod, proč si ho nepřenést taky domů.

Wynwood Walls, Miami (USA) | Zdroj: www.instagram.com/celnarka

Mramorový efekt

Vidíme ho už nějaký ten pátek všude kolem sebe. Na obalech laptopů, stylových stolech, diářích a každém pátém příspěvku na Instagramu. Mramor má jednoduše styl! A proč nedodat trochu toho stylu rovnou celé stěně. Ozvláštníte celou místnost a dodáte jí ten správný šmrnc. Navíc nebudete muset příliš bádat nad doplňky, protože útulnosti docílíte i bez nich.

Co dělat, když nechcete pravý maror? Sáhněte po tapetě. Ty dovedou v dnešní době být velmi reálné a pokud najdete nějakou s lesklým povrchem, téměř nepoznáte rozdíl od originálu.

Zdroj: https://goo.gl/FrDcrc
Zdroj: https://goo.gl/QJpN40

Geometrie

Geometrické vzory nabízí nabízí obrovské možnosti. Na stěně můžete vytvořit variace drobného vzoru s řádem a symetrií, ale také náhodně poskládané linie. Věnujte pozornost zvoleným barvám. O jejich výběru a působení na psychiku člověka si můžete přečíst TADY.

Zdroj: https://goo.gl/CJwq9D
Zdroj: https://goo.gl/7dc2WC

Efekt vodových barev

Vraťte se do školních let a přeneste na zeď některé z uměleckých děl z hodin výtvarné výchovy. Efektem vodových barev dodáte pokoji na zajímavosti. S trochou šikovnosti zvládnete vlastní vodovkovou zeď vytvořit sami. Stačí trochu pohledat na internetu, kde najdete spoustu tipů a návodů jak na to. Třeba TENTO.

Pokud si tolik nevěříte nebo si chcete být opravdu jistí výsledkem, nebojte se sáhnout po tapetě či jinému polepu.

Zdroj: https://goo.gl/8O6SKr
Zdroj: https://goo.gl/1YoGyB

Štítky: Design, Obrazy

Barbora Celnarová

Jsem kreativec, social media nadšenec, detailista a puntičkář. Studentka Arts managementu s vášní pro běh. Jsem estét, který má rád řád a dobrodruh s touhou procestovat celý svět.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ