Magazín: Znáte pětku designových trendů roku 2016?

Znáte pětku designových trendů roku 2016?

13. března 2016 Rubrika: Doporučujeme

Každý rok se zaměřujeme na trendy, které nás ovlivňují a obklopují čím dál častěji. V tomto roce jsme vypozorovali pět designových trendů, které vám dnes představíme.

trends-2016
Nové trendy se promítnou naprosto všude a to i v jídelním koutě. Zdroj: decoholic.org/

Prvky industriálního stylu - černý kov

Kov se postupně navrací do interiérů. Ze zahradních nábytků míří do koupelen, kuchyňských koutů i obývacích pokojů. Jedná se o jednoduchý, přesto velmi dominantní prvek. Kombinuje se sklem nebo se dřevem. Někdy se z něj vyrobí i celý kus nábytku. Industriální prvky jsou letos zkrátka trendy.

pracovni-stul-kiruna
Značka Design by scandinavia představuje designovou řadu nábytku Kiruna.

Kiruna je exkluzivní designový nábytek z tradičních přírodních materiálů. Nábytek je vyrobený z masivního dubového dřeva s kovovými detaily lakovanými černý lakem.

Kulaté a oblé tvary - nadčasová záležitost

Začali jsme si všímat křivek a dbát na ně důraz a to i v interiéru. Oblý a kulatý design s hladkým mramorovým detailem na povrchu je letos dalším trendem. Užíváme si pěkných věcí. Máme rádi pěkné věci, kterými se chceme obklopovat.

mramor-hodiny-a-stul
Nástěnné hodiny Mramor a konferenční stolek Stark mramor 80 cm najdete na našem partnerském internetovém obchodě DesignOutlet.

Stylové a starověké detaily - vracíme se k tradicím

Vracíme se zpět. Toužíme po tradičních a elegantních detailechkapkou nostalgie. V roce 2016 se podívejte na výšivky, brokát, gobelíny a gruzínské starožitnosti. Poohlédněte se také po střapcích, které změkčí a dají šmrnc modernímu čalounění.

tradicni-detaily
Teplý černý pléd s křivkami a stylový polštář vyšívaný s flitry Ever najdete v aktuální nabídce na internetovém obchodě DesignOutlet.

Líbí se vám polštář zdobený zlatem, výšivkou v několika barvách, stříbrnými flitry a perličkami? Přesně takový je polštář Ever, který je vaší letošní inspirací z našeho partnerského internetového obchodu DesignOutlet pro tento rok. Pokud nejste na polštáře a raději si zkrášlíte pohovku či křeslo něčím, do čeho se zahalíte, poohlédněte se po plédu, který je v takovém případě skvělou volbou.

Starověká výzdoba poloviny modernismu

Čisté linie v novém hávu. Do módy přichází exotické dřevo, kov i kámen v jakékoliv podobě. Ať už se jedná o patinu nebo lakem nalakované dřevo, které působí elegantním dojmem. Dvě zdánlivě sobě nesourodé styly, které mají něco společného. Pocházejí z dob modernismu, akorát jsou v nové úpravě. Pokud se vám pod ruku dostane autentický skvost, určitě si jej chraňte jako oko v hlavě a vyhledejte restauratéra, který zachová jeho hodnotu.

modernisums
Kolekce Western a teaková skříň Alio.

Měď a rose gold - trend, který nás stále baví

Už v minulém roce dominovala měď a odstín rose gold. Rok 2015 můžeme brát jako zlomový, kdy jsme propadli výrobkům s kovovým povrchem. V tomto roce to nebude zas tak jiné. Už jsme si tento materiál utříbili a vyhledáváme ho pouze v kombinaci s lustry, bytovými doplňky nebo šperky.

med
Měděný závěsný lustr VITA Silvia a mísa z měděného drátu Diba.

Oblíbili jste si některý z trendů? Pošlete nám fotografii vašeho interiéru s novým trendem a my vám ji zvěčníme na sociální síti. Inspirujte ostatní čtenáře svým interiérem!

Štítky: Design

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ