Magazín: Zpátky v čase - co je nového u Dubánků? (PART 2)

Zpátky v čase - co je nového u Dubánků? (PART 2)

25. června 2016 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Petr Václavek a Dubánci toho mají hodně za sebou (a ještě víc před sebou!). V předchozím díle jsme vám prozradili, co je u nich nového, jak se mají, co teď dělají apod. Teď nás ale čekají pikantní novinky, které vám nesmí uniknout.

Dubánci plavou
"To je dneska ale hic, co? Ještě že dubánci tak dobře plavou :-) " Zdroj fotografie: facebook.com/dubanci

Předchozí díl: Zpátky v čase - co je nového u Dubánků? (PART 1)

... Zároveň ale nechci, aby z toho vznikl vysloveně komerční projekt, to opravdu není mým cílem. Mnohem větší radost mám, když mi někdo napíše, že mu poslední fotka dubánka spravila náladu a rozjasnila den, než když mi dojde email o další objednávce z eshopu (ale z té mám také radost :)). Takže jsem se rozhodl, že polovinu příjmů z prodeje kalendářů na rok 2016 věnuji na dobročinné účely.

Dubánek jede na kole do práce
"Dneska, když jsem jel do práce na kole, jsem potkal v lese dubánka, který jel také do práce na kole" Zdroj fotografie: dubanci.cz
Před Vánoci mi dokonce jedna milá paní volala a chtěla si koupit a osobně vyzvednout tuto dubánčí sadu pro svého manžela :)

Víte o nějakých podobných projektech?

Asi nejzajímavější podobně kreativní projekty, na které jsem narazil jsou Pikolíci a medvídek Wrr. S klukama, co tvoří ilustrovanou knížku o neposedném medvídkovi Wrr jsem se zakecal a vznikla z toho menší spolupráce na jedné fotografii, kde se medvěd potká poprvé s dubánkem. Moc mě baví, propojovat takovéto projekty, takže určitě to nebyla poslední společná fotka, protože dubánek to jen tak nenechá!

Dubánek a medvídek Wrr
Takhle dopadlo první setkání s medvídkem Wrr. Zdroj fotografie: dubanci.cz

Dubánky jste začal i prodávat, jak je to se sbíráním jednotlivých kousků? Máte na to speciální dny nebo chodíte sbírat s dětmi?

Asi jste - stejně jako několik dalších lidí - přehlédla, že tato fotka s dubánčí stavebnicí je jen vtípek - před Vánoci mi dokonce jedna milá paní volala a chtěla si koupit a osobně vyzvednout tuto dubánčí sadu pro svého manžela :) No ale abych se vrátil k materiálu na dubánky - naprostou většinu jsme nasbírali v lese s dětmi na podzim, mám toho doma ještě dvě plné krabice a jen občas z procházky s dětmi si donesu zajímavý kus kůry, nebo žalud nezvyklého tvaru. Radost mi ale udělali před měsícem známí, kteří mi dovezli pytlík žaludů z Jihoafrické Republiky. Jsou krásně vybarvené a trochu robustnější, než ty naše české.

Stavebnice
Stavebnice, která vypadá tak reálně, že jsem jí věřila i já :-)). Zdroj fotografie: dubanci.cz

Jaké jsou Vaše další cíle, kam až se chcete s dubánky dostat?

Je zajímavé, že spousta fanoušků Dubánků vidí jejich budoucnost v animovaném večerníčku nebo filmu. Bohužel je ale budu muset zklamat, na něco takového mé síly nestačí. Ale aby jim to nebylo líto, zkusím občas nějakou tu krátkou animaci vytvořit. Jednu už jsem udělal v době mistrovství světa v ledním hokeji. Mnohem reálněji vidím budoucnost dubánků v knížkách pro děti, ale na to mi zase chybí nějaké pěkné texty (i když na něčem menším už se pomalu pracuje).

Dubánek hokejista
Dubánek hokejista. Zdroj fotografie: dubanci.cz

Jinak osobně žádné velké ambice s dubánky nemám, dělám co mě baví a jsem spokojen. V rodině mi už ale od dobytí úvodní stránky v celostátním tisku prorokujou, že skončím v televizi na gauči u Krause :)

Dubánek s vínem
"Nenechávejte večer na stole nedopité víno. Dubánkům to nedělá dobře a strašně je pak bolí ráno hlava :-)" Zdroj fotografie: facebook.com/dubanci

A nakonec něco z jiného soudku...jaké jsou plusy a mínusy Dubánků?

Mínus je jasný - požírají mi docela dost času, který bych mohl trávit v posteli, u televize nebo u knížky. A největší plus je pro mě to, když vidím, jak jsou z nich ostatní nadšení.

Dubánek snídá
"Minule mi ještě před snídaní vypili kafe a dnes se už pustili i do housky!" Zdroj fotografie: facebook.com/dubanci

Když to shrneme, tak Vaše práce je strašně milá a přirozená - na nic si nehrajete a díky tomu, je celý Váš projekt dost osobitý. Myslíte si, že by to mohlo být terčem Vašeho úspěchu?

Asi ano, důležité je, že když člověka něco baví, tak to dělá pořádně a jde to pak vidět.

Zimní Dubánek
Dubánek v zimě. Zdroj fotografie: dubanci.cz

Já si myslím, že u Vás to nadšení vidět je a za celý náš tým Vám i Vašim dubánkům přeji hodně úspěchů a hlavně! - ať pořád dělají všem takovou radost, jako teď :-).

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ