Magazín: Lehkost a krása - to jsou závěsy

Lehkost a krása - to jsou závěsy

26. února 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Jarní dny se už blíží. Lidé začínají mít okna d balkonové dveře do kořán a nechávají proudit svěží vzduch a jarní atmosféru k sobě domů. Pozvěte si k sobě jaro i se závěsy, které mu dodají tu správnou harmonii.

Závěsy v interiéru
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/417779302912069257/

Nejprve začneme s nespočetnými výhodami, které závěsy mají.

Asi každý zná zvádavé oči svých sousedů. Stačí si otevřít okno na špehýrku a jejich oi hned zabloudí k vám. V těchto krásných letních dnech se přímo vybízí si otevřít okno do kořán a závěsy k vám domů nepustí žádnou neočekávanou návštěvu.

Další super výhodou je odhlučnění. Hluk z ulic k vám domů dorazí v tlumenější formě. Zlepší i akustiku u vás v interiéru. A tím mám na mysli to, že interiér tak dokonale doplní, že svůj hlas neuslyšíte stokrát a nebude mít pocit, že si povídáte sami se sebou.

No a v neposlední řadě musím dodat, že závěsy jsou tou správnou třešničkou na dortu.

Vítáme jaro se závěsy
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/367465650829381663/

Jak by správné závěsy měly vypadat?

Základem je správná délka:

Vždycky se říká, že každá věc by do interiéru měla zapadnout takovým způsobem, jako by tam byla ušitá na míru. Přesně tak by měly vypadat i závěsy. Důležité je si uvědomit, jak velké okno, prostor a strop máte. Zdá se to jako zbytečnost, ale ve skutečnosti je to důležitý faktor při vybírání již zmíněné délky závěsů.

Zvolte tedy závěsy až na zem, těsně nad zem nebo s končící délkou oken. Nechcete mít přeci nevkusné závěsy zakrojené v půlce oken a z pod nich nechat koukat záclony. :-)

Závěsy v obývacím pokoji
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/AUoM8I6gzkGJS5kR4aAGgO5ihQZjmFZk6DVmmmwniD0illUt7bKA-Vg/

Správný materiál:

I materiál je velmi důležitý při vybírání závěsů. Jde o to, že je dobrý si uvědomit v jakém stylu máte interiér a pořídit mu tu správnou třešničku na dortu, jak jsem už psala na začátku.Tohle ale není jediný důvod, kdy je dobré si vybrat dobrý materiál. Mnoho materiálů dokáže okno třeba zatemnit. Proto jestli vám vedou okna do rušných ulic, zkuste najít nějaký takový materiál. Pokud vám ale vedou okna do krásného parku nebo do zahrady, vybírejte naopak lehčí a propustnější materiály.

Materiál závěsů
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/245938829630076843/

Správné zavěšení:

Jak už to tak bývá, vždy exisuje nespočet různých řešení a možností. A zavěšení závěsů tvoří opravdu širokou škálu. Tak třeba. Zavěšení může být přímo nad oknem. Ale i přímo u stropu. Taky může být před oknem předsazené, tzn. že bude třeba o 30 cm nebo více před okny.

Zavěsit je můžete od obyčejného tunýlku přes kovové oka, až po háčky a kroužky.

uchycení závěsů v interiéru
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/568298046710038062/

Štítky: Bytové doplňky

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ