Magazín: Vytvořte si designový lustr snadno a rychle

Vytvořte si designový lustr snadno a rychle

11. července 2016 Rubrika: Designové doplňky

Dáváte přednost věcem, které si vyrobíte sami? Baví vás praktické chvilky, kde si vyrobíte něco užitečného a praktického? Pak vám nesmí ujít naše speciální DIY, kde vás naučíme vytvářet designová svítidla.

DIY lustr
Zdroj fotografie: https://cz.pinterest.com/pin/218143175674148546/

Mráček, z kterého neprší

Jako malý, jsme většina z nás, chtěli ležet na mráčku a poletovat po obloze, ze které bychom měli všechno jako na dlani. Splňte si tento dětský sen a vyrobte si do své ložnice či do dětského pokoje lustr, který bude vypadat jako mráček.

Co je potřeba:

-          kulatá konstrukce (např. dětský lampion)

-          tavné lepidlo + tavná pistole (nebo jakékoli jiné lepidlo)

-          vata

K této práci nemusíte být zruční, umělecky nadaní a dokonce ani šikovní – tohle zvládne opravdu každý! Nejtěžší věc na tom je zavěšení na strop tak, aby jste si opravdu připadali jako byste létali po obloze.

Designový mráček
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/450289662721336688/

Lustr z papírků

Sháníte barevný lustr, který bude velký, ale barevný přesně podle vás? Není nic jednoduššího než si vyrobit lustr přesně na míru. Barvy papírků si můžete zvolit sami, stejně tak i průměr a tvrdost vybraného materiálu.

Co je potřeba:

-          barevné papíry

-          kružítko (nebo „přístroj“ který za vás kolečka udělá)

-          obruč (prodává se v každém hobby marketu)

-          provázek

Lustr z kroužkových papírků
Zdroj fotografie a návodu: evieandsarah.com/diy-mobile/

V každém návodu je jiný počet, ale většinou se všude zvolilo okolo 5-ti různých barev. Průměr jednotlivých koleček je zvolen okolo 2 cm. Ptáte se, kolik je potřeba kroužků? Finální číslo je jen na vás. Ale na výrobu lustru, který vidíte na fotografii, bylo použito 80 kroužků od každé barvy, tzn. 400 kroužků celkově! (taky vás tohle číslo děsí, při představě stříhání jednotlivých kroužků?) V každém kroužku musíte udělat dírku uprostřed. Pak už jen stačí kolečka na sebe jednotlivě navléct a rozvrhnout jejich barevné pořadí podle vás.

Obruč obmotejte vlnou nebo vlněným provázkem neutrální barvy a poté na něj zavěste připravené navlečené kroužky. Očka, které vám okolo obručí zůstanou, protáhněte provázkem, který upevněte ke stropu na nějakou skobu.

Papírkový lustr
Zdroj fotografie a návodu: evieandsarah.com/diy-mobile/

Lustr z peří

Toužíte po lustru, který bude z peří, ale jste na něj alergičtí? Tak si ho zkuste vyrobit z papíru! Potřeba budou bílé nebo barevné papíry, tužky, nůžky, lepidlo a lampion nebo nějaký profil.

Postup je taktéž jednoduchý. Předkreslete si profil peří. Dejte si na sebe více papírů a po obvodu ho vystřihněte. Vystřihnuté papíry v půlce přehněte a po stranách je nastřihněte. Poté vezměte lepidlo a jednotlivé kousky vedle sebe začněte lepit, dokud vám z toho nevznikne lustr, který vidíte na fotografii níž.

Lustr z peří
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/151152131220888908/

Znáte taky nějaký tip na vlastní lustr? Podělte se s námi o něm do komentářů nebo nám napište! No a pokud si netroufnete na výrobu vlastního lustru, podívejte se do naší nabídky a vyberte si ten svůj originální kousek. :-)

Štítky: Bytové doplňky, Design, Designové dekorace, Osvětlení a svítidla

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ