Magazín: 10 hotelů, ve kterých byste zaručeně chtěli spát

10 hotelů, ve kterých byste zaručeně chtěli spát

29. června 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Doba prosluněných volných dní a dovolených je konečně tu. Už se taky nemůžete dočkat, až sbalíte kufry a vyrazíte někam na cesty? Jestli ještě nemáte vybranou tu pravou destinaci, koukněte na náš dnešní článek. Dozvíte se, o nejkrásnějších hotelích světa, ve kterých strávit noc je zaručený zážitek!

1) Hotel Kakslauttanen ve Finsku

Lákalo vás zažít noc ve sněhovém iglú? V polárním Laponsku můžete složit hlavu do unikátního futuristického iglú, jehož skleněná střecha nabídne přímo z postele nezapomenutelný pohled na noční scenérii i polární zář.

hotel-iglu-finsko
Moderní varianta iglú v divokém Laponsku.
hotel-iglú-finsko
Luxusní interiér polárního hotelu.

2) Plovoucí hotel v Zanzibaru

Rozmanitost podmořského světa můžete objevovat v africkém Zanzibaru. Ojedinělý hotel vám nabídne ubytování přímo v Indickém oceánu. V originálním plovoucím ostrůvku, jenž vymysleli švédští designéři, se můžete celý den opalovat, nebo zalézt do kajuty a pozorovat dění pod mořskou hladinou.

plovouci-hotel-zanzibar
Hotelový pokoj uprostřed Indického oceánu.
plovouci-hotel-zanzibar
Turisté si mohou vychutnávat koupání v moři a objevování podmořského světa.

3) Žirafí hotel v Keni

Hotel Manor blízko afrického Nairobi se snaží zachránit ohrožené Rothschildovy žirafy. Dlouhokrká zvířata mají v hotelu volnost, a tak se vám může stát, že vás třeba zvědavá žirafa překvapí při snídani.

zirafi-hotel
Dlouhokrké žirafy nakukují do oken hotelových návštěvníků.
zirafi-hotel
Hosté mohou při jídle krmit nenasytné žirafy.

4) Hotel v sopečných komínech v Turecku

Návštěvníci v hotelu v turecké Kappadocii mohou strávit noc v přírodních skalních slujích, které vznikly sopečnými erupcemi před miliony let. Unikátní krajina je plná podzemních labyrintů i čarovných komínů, kde ve starověku existovala celá podzemní města. Dnes tu mají hosté k dispozici Wi-Fi, funkční záchod i koupelnu.

turecko-hotel-jeskyne
Pod lávovými kužely ležely ve starověku chetitská města.
jeskyne-hotel-turecko
Návštěvníci mohou noc strávit v jeskynním pokoji.

5) Skalní hotel ve Švýcarsku

Jestli jste milovníci vysokých hor a dechberoucích výhledů, pak by vaší pozornosti neměl uniknout hotel Äscher Cliff ve švýcarských Alpách. Hotel se nachází pod vysokou skalní věží, která se tyčí do 2 500 metrů nad mořem. V hotelu se nachází i restaurace, kde si můžete odpočinout během náročné horské túry.

alpy-svycarsko-hotel
Hotel ocení hlavně nadšení horalové a milovníci skal.

6) Ledový hotel ve Švédsku

Švédská vesnička Jukkasjärvi se nachází asi 200 kilometrů od polárního kruhu. Celý hotel je vytvořený z ledu, takže na něj můžete narazit pouze několik měsíců v roce. Dělníci ho vytvářejí během prosince a na jaře zmizí pod slunečními paprsky. Celá stavba se tak každý rok staví od nuly.

hotel-ledovy-svedsko
Hotel nabízí i projížďku na psím spřežení nebo pozorování polární záře.

7) Bradavický hotel v Londýně

V Londýně vytvořili unikátní hotel, který jako by vypadl ze slavných filmů o Harry Potterovi. Spát tak můžete v nebelvírských kolejích a procházet se po bradavických chodbách jako slavný čarodějnický učeň.

harry-potter-hotel
Hotel ocení hlavně fanoušci slavné potterovské série.

8) Graffiti hotel ve Francii

Nevšední zážitek mohou zažít návštěvníci v hotelu ve francouzské Marseille. Pomalovaný pokoj má na svědomí francouzský umělec přezdívaný Tilt. Pokoj rozdělil linií, za kterou vše od záclon po povlečení posprejoval. Zbytek ponechal čistě bílý. Umělecké dílo představuje graffiti jako svébytný výtvarný styl.

graffiti-hotel-francie
Pokoj je promyšlený do posledních detailů.

9) Safari hotel v jižní Africe

Dokážete si představit noc v korunách stromů? Hotel Chalkley Treehouse na jihu Afriky vám tento zážitek poskytne. Z luxusní lodge v koruně obrovského baobabu můžete pozorovat doslova z postele svět africké divočiny i krásné noční scenérie.

tree-house-hotel-afrika
Hotel se nachází uprostřed safari, takže hosté mohou pozorovat divoká zvířata.

10) Kostelní hotel v Belgii

Hotel Martin’s Patershof v Belgii nabízí hostům noc pod vysokými stropními klenbami a bohatou výzdobou. Tradiční kostel z 19. století prošel kompletní modernizací, a tak si v něm návštěvníci mohou vychutnat jídlo vedle mohutných varhan a noc strávit v čtyřhvězdičkových pokojích.

hotel-kostel-belgie
Hotel v Belgii vypadá jako tradiční kostel.
hotel-kostel-belgie
Uvnitř ale na návštěvníky čeká překvapení.

zdroj fotografií: www.boredpanda.cz

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ