Magazín: Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Jste fanoušky Tolkienových příběhů a celoživotní obdivovatelé Pána prstenů? Posuňte laťku bydlení na novou úroveň a nechte se pohltit pohádkovou atmosférou. Vyrážíme na dobrodružnou cestu po postavení takového hnízdečka.

Hobití bydlení
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/336573772131651276/

Pokud si myslíte, že bydlení v takových domech je pasé a nemožné, tak jste na omylu. Společnost Green Magic House navrhla montované rodinné domy, ve kterých můžete bydlet i vy.

Tyhle domy vypadají na fous stejně jako z Pána prstenů a přitom mají dokonce 120 metrů čtverečných! To nejlepší jsme si nachali na konec - představte si, že takový dům společnost postají jen za 3 dny.

Jak se staví hobití dům
Zdroj fotografie: living.iprima.cz/bydleni/bydlete-jako-hobiti-dum-je-ekologicky-hotovy-za-3-dny

Jak taková stavba vypadá?

Už odjakživa dělníci k postavení domu potřebují cement a písek. Tuhle metodu zná lidstvo už stovky let. Ale co teprve něco takového?

Dříve byl problém se stavením hobitích domů, jelikož tradiční technologií stavení nebylo možné zajistit dostatek oken, světla a tudíž i větrání. U novodobých hobitích domů se ale všechno vyřešilo a vychytalo do posledního puntíku a tak se vyrobili prefabrikované panely z kompozitních laminátových materiálů. Právě kompozitní materiál zajišťuje mnohem lepší vlastnosti při samotném stavění.

Hobití dům
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/389350330266777245/

Jsou to vlastně takové skořápky, které k sobě jednoduše a rychle dělníci složí pomocí spojovacích dílů a šroubů. Výhodou je, že do těhto skořápek se může udělat libovolné množství oken a dokonce i dveří. Tím se zajistí ventilace a rekuperace vzduchu a tím i možnost normálního bydlení.

Největší výhodou je to, že tuhle stavbu vlastně zvládne úplně každý. Nepotřebujete totiž žádné velké stavební stroje, které se musí tahat na daný pozemek. Dělníci potřebují pouze lešení.

Hobití dům 1
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/74098356346488278/

Co se týče samotných materiálů, tak se nemusíte ničeho bát. Domy jsou lehké, vodotěsné a dokonce i odolné vůči plísním hnilobě a dalším možným problémům. když se to srovná s klasickými dřevěnými a cihlovými stavbami, tak jsou na tom novodobé hobití domy dokonce mnohem lépe. S minimální údržbou vám vydrží dokonce i stovky let.

Hobití interiér
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/233202086932642729/

Zdroj.

Štítky: Design

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ