Magazín: 10 věcí, které nezapomeňte přestěhovat

10 věcí, které nezapomeňte přestěhovat

27. prosince 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Stěhování nebo novoroční čistka věcí dá každému zabrat. „Tohle by se mohlo ještě hodit.“ Zapomeňte na tyto slova. Řekneme vám, co se vám opravdu hodí a proč.

stehovani
Na stěhování si zajistěte několik velkých a bytelných krabic i tašek.

Rodinné dědictví

Určete se, které věci po vašich předcích jsou pro vás důležité a významné. Jsou to věci, které máme rádi, máme k nim vztah a mají pro nás nevyčíslitelnou hodnotu. Takové si rozhodně nezapomeňte zabalit nebo uschovat.

Záznamy všeho druhu

Odborníci organizování doporučují uchovávat pro vás důležité záznamy všeho druhu. Avšak zdůrazňují, že pouze ty, které neobsahují vaše osobní údaje.

Fotografie

Fotografie je vzpomínka. Uchovejte všechny vaše vzpomínky, i když už jsou zejména v digitalizované podobě. Vyberte ty nejoblíbenější a rozhodně si je nezapomeňte vyvolat a uschovat.

stare-fotky
Staré fotografie mají své kouzlo. Ještě, že jsou teď takové možnosti, že novou fotografii můžete vyvolat ve starém duchu.

Důležité dokumenty

Není zapotřebí skladovat hromady a hromady dokumentů, které konec konců vůbec nepotřebujete. Jednoduše uchovejte ty, které nutně potřebujete a uchovávejte veškeré dokumenty, zejména smlouvy, které jste za svého života získali a které slouží jako doklad. Tyto důležité dokumenty byste měli i dobře organizovat a uchovávat. Doporučujeme využívat například praktické papírové nebo plastové krabice a boxy, desky a organizátory všeho druhu, které vám usnadní třídění a hledání dokumentů.

Sbírky

Sbíráte známky nebo cokoliv jiného? Vyberte si ty nejlepší sbírky. Postačí vám tři, maximálně pět sbírek, které vás těší, máte je rádi a mají pro vás vysokou hodnotu nad ty ostatní.

znamky
Sbírka známek umělkyně Merileeloo: awkwardyearsproject.com

Štítky a krabice od drahých výrobků

Ženy jsou známé tím, že rády sbírají drahé kabelky, boty a šperky. Odborníci doporučují uchovávat štítky a původní krabice od drahých výrobků. Pomohou vám prokázat pravost a v případě prodeje vám zaručí i lepší cenu. Stejné je to se šperky. Původní balení a krabice přidávají šperkům hodnotu. Šperkovnice vám zase pomohou udržet vaše poklady ve výborném stavu.

Základní zásoby do kuchyně i koupelny

Pořiďte si zásoby pouze toho, co opravdu potřebujete. V kuchyni jsou to zejména hrnce, pánve, kvalitní nože, vařečky, mixér, jídelní sada a praktické doplňky na údržbu čistoty v kuchyni. A do koupelny? Měli byste si pořídit dvě základní hygienické sady na jednu postel. Jedna pro běžné užívání a jedna do zásoby a samozřejmě čtyři ručníky na osobu.

Vzácné vzpomínky

Pramen vlasů vašeho dítěte z prvního stříhání, pohár z prvního vítězného turnaje … to jsou přesně věci, které nikdy ničím nenahradíte a po celý života vám budou přinášet vzácné vzpomínky.

Nouzové zásoby

Co byste dělali, kdyby vám nečekaně odešel mobilní telefon? Pořiďte si jeden do zálohy. Stejně tak je to s baterkou, bateriemi nebo s lékárničkou. Pokud nemáte doma žádné nouzové zásoby, je na čase, abyste si je pořídili.

Léky

Uchovávejte léky a další toaletní potřeby, kterým ještě neuplynula spotřební lhůta. Jedná se o dražší zásoby, které byste neměli podcenit.

Je snad něco, na co jsme zapomněli? Tak nám to nezapomeňte připomenout, ať na něco při dalším stěhování nebo novoroční čistce starých a "potřebných" věcí nezapomeneme.

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ