Magazín: 5 tipů, jak si letos vyzdobit vánoční stromek

5 tipů, jak si letos vyzdobit vánoční stromek

17. prosince 2014 Rubrika: Tipy pro bydlení

Tento rok už jsem definitivně skoncovala s polorozpadlými ozdobami ze zaprášených krabic, které se statečně brání popelnici. Takže přichází otázka, co na vánoční stromek letos pověsím – udělat z něj elegána ve střídmých barvách, nebo popustit uzdu fantazii? Připravila jsem pro vás rady a tipy, ve kterých určitě najdete odpověď.

druhů vánočních ozdob je spousta.

Sjednoťte barvy.

Zásadní pravidlo zní – hlavně to nepřeplácejte. Zkuste si vybrat dvě nebo tři základní barvy a do nich jehličnan oblečte. Oblíbené kombinace, kterými určitě nic nezkazíte, jsou třeba odstíny stříbrné a modré, nebo červené a zlaté. Pokud se nebojíte trochu experimentovat, zkuste použít například fialovou. Možná se vám zdá na Vánoce trochu netypická, ale uvidíte, že stromku bude slušet skvěle.

Jako u babičky

Hitem posledních let jsou retro ozdoby z přírodního materiálu. Místo blyštivých koulí a třepotajících se řetězů visí na větvičkách sušené plátky pomerančů, skořice a slaměné řetězy. Jejich výhodou je, že si můžete výzdobu komplet vyrobit doma na koleni, a neutratíte ani korunu. A hlavně − s jejich použitím si především do paneláků přinesete trochu té venkovské babičkovské poetiky.

Který stromek se vám trefil do vkusu?

Ozdobit a sníst

Zaručenou klasikou je vyzdobit stromek nejrůznějšími pochutinami. Tento způsob ocení hlavně děti. A pokud nechcete mít stromek během několika minut zase holý, doporučuji pověsit pamlsky tak vysoko, aby na ně mlsné ruce nedosáhly. Ideálními adepty na zavěšení jsou hlavně nazdobené perníčky a čokoláda.

Dopřejte si luxus

Kdy jindy se trochu rozmazlit než na Vánoce? Poznejte, jak si představují vánoční atmosféru dánští designéři z George Jensen. Jejich kolekce pozlacených vánočních ozdob dodá vašemu stromku eleganci a styl. A uvidíte, že si vám nebude chtít ho odstrojit.

Světýlka

Posledním, ale zato nezbytným prvkem jsou vánoční světýlka. Pokud nechcete mít ze stromku kýčovitě vyhlížející pouťovou atrakci, zvolte světýlka jedné nebo dvou barev, které budou barevně korespondovat se zbytkem ozdob.

Štítky: Bytové doplňky, Georg Jensen, Interiérové dekorace

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ