Magazín: 5 úžasných hotelů, které musíte vidět

5 úžasných hotelů, které musíte vidět

16. dubna 2017 Rubrika: Světoví designéři

Znáte ten pocit, když plánujete dovolenou a chcete najít něco opravdu speciálního? Teď se můžete v klidu doma posadit, udělat si šálek oblíbeného nápoje a pokochat se pěti hotely, ze kterých se vám bude tajit dech.

Hotel
Zdroj fotografie: nteriordesign.net/articles/12431-8-simply-amazing-european-hotels/

  1. La Dimora di Metello Hotel by Manca Studio

“Je to místo, které překvapí s neuvěřitelným množstvím krásy” Přesně tak definuje hotel, který navrh Marino Manca. Stěny a stropy jsou tu klenuté a různě vyřezávané. Z těchto místností až mrazí po zádech, protože nám opravdu připomínají staré časy. Každý apartmán je díky tomu jedinečný a má dokonce i svůj vlastní název.

La Dimora di Metello Hotel
La Dimora di Metello Hotel, Itálie. Zdroj fotografie: nteriordesign.net/projects/12113-manca-studio-s-la-dimora-di-metello-hotel-puts-matera-italy-on-the-map/

“Je tu neuvěřitelné množství různých prvků, která se vrstvily v průběhu času”. “Můžete se tu projít mnoha různými úzkými uličkami a najdete tu sami sebe v různých koutech”. Přesně tak popisuje hotel Marino Manca a díky tomu se vám sem bude chtít zajet.

La Dimora di Metello Hotel, Itálie
La Dimora di Metello Hotel, Itálie. Zdroj fotografie: interiordesign.net/articles/12431-8-simply-amazing-european-hotels/

2. Monverde Wine Experience Hotel by FCC Architecture and Paulo Lobo Interior Design

Tentokrát se přeneseme do Portugalska. Tento hotel se doslova točí okolo stromu. Architekt si totiž vyhlédl několik desítek let starý cedr a obestavil ho hotelem. Strom se tak nachází přímo v srdci hotelu a člověk ho vidí hned při vstupu do vstupní haly. Barvy hotelu jsou zemité. Většinou tu převládá zelená barva a podzimní červenohnědá.

V hotelu tedy vidíte vyřezávané dřevěné listy přímo z cedru a borovice a další přírodní originality.

Monverde Wine Experience Hotel
Monverde Wine Experience Hotel, Portugalsko. Zdroj fotografie: interiordesign.net/projects/11420-tour-the-monverde-wine-experience-hotel-by-fernando-castro-coelho-and-paulo-lobo/

3. Radisson Blu Hotel by Graft

Někdy prostě existuje dům, který je na špatném místě a ve špatnou dobu. Tak to přesně bylo v Bělehradu. V tomto případě si architekti řekli, že existuje jen jedno řešení - zmáčknout tlačítko DELETE a začít znovu.

Tenhle nápad byl klíčový a jediný správný, protože pak se zrodilo něco neuvěřitelného. Budova v blízkosti břehu řeky Sávy nabízí svůj vlastní jedinečný příběh. Dříve se v této budově scházeli squatteři, dospívající milenci a dokonce i filmaři, kteří natáčeli hororrové filmy a dokonce i občasné filmy pro dospělé.

Cihlové zdi se rozpadaly. všude byly jen zrezivělé litonové sloupy a rozbité stroje. Najednu stranu nebezpečné, na druhou stranu krásné. Architekti si vzali ze všeho to nejlepší a vytvořili tento báječný hotel.

Serbian Gristmill into a Radisson Blu Hotel
Serbian Gristmill into a Radisson Blu Hotel, Zdroj fotografie: interiordesign.net/projects/11421-graft-converts-a-serbian-gristmill-into-a-radisson-blu-hotel/

4. Hôtel du Ministère by Agence François Champsaur

„Umění je to, co mě nejvíce inspiruje, protože je to mnohem více, než formátovaný design dnes,“ říká François Champsaur. Stěny ve svém hotelovém du Ministère v blízkosti centra Paříže jsou isnpirované čistým, jednoduchým a ničím jiným než Pietem Mondrianem. Jeho barevné motivy projevuje v bujným červeném a žlutém čalounění Franco Albini křesly. Světlíky najdete téměř v každém pokoji a nechávají přirozené světlo pronikat do apartmánů k hostům.

Hôtel du Ministère
Hôtel du Ministère, Francie. Zdroj fotografie: interiordesign.net/articles/12431-8-simply-amazing-european-hotels/

5. Abbaye Royale de Fontevraud by Jouin Manku

Ve Francii ještě chvíli zůstaneme, protože je tu další hotel, který stojí za zmíňku. Je to jeden z největších středověkých klášterů, který přežil téměř beze změny. Jouin Manko jej obnovil se ctí a opravdu dbal na původní design. Výsledkem je převorství, kde vládne krémová bílá barva, a kámen, který poukzazuje na původní románskou a gotickou architekturu. Konstruktéři se při obnově omězili na převážnou organickou paletu dřevu, lnu, vlny, kůže a zdůraznili zčernalou ocel, která zachovává půdovní klid a atmosféru kláštera.

Hotel and Restaurant to Loire Valley
Hotel and Restaurant to Loire Valley, Francie. Zdroj fotografie:interiordesign.net/projects/10138-answered-prayers-jouin-manku-brings-hotel-and-rest/

Štítky: Design, Designéři

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ