Magazín: 5 vychytávek pro dětské pokojíky plné fantazie

5 vychytávek pro dětské pokojíky plné fantazie

21. září 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Vytvořte dětem unikátní prostor, který je bude bavit, a navíc podpoří jejich kreativitu. Našli jsme pro vás pět užitečných nápadů, s kterými se vašim dětem nebude chtít vyrůst. :) Vstupte s námi do říše dětských snů a netušených dobrodružství.

1) Vzhůru na palubu!

Vyzdobte dětem pokojíček v duchu dobrodružných námořníků a zločinných pirátů. Nemusíte hned předělávat postel na pirátský koráb, stačí vám k tomu pár důmyslných doplňků a samozřejmě pořádná porce modré barvy. Tu naneste na jednu stěnu pokoje, nemusíte ji pokrýt celou. Zkuste s ní třeba vytvořit jednoduché mořské vlnky. Zbytek pokoje slaďte v námořnickém duchu – vhod přijdou modrobílé dekorace, kormidla a jako úložné prostory zvolte praktické truhly s velkorysým místem uvnitř.

detsky-pokoj-pirati
detsky-pokoj-dekorace

1. Dekorativní polštář Onyx, 45x45 cm, modrá/bílá, 2. Stolička dřevěná Black, 45 cm, 3. Truhly / úložné boxy Krista, sada 3 ks

2) Indiánská skrýš

V útulném tepee plném měkkých polštářů a dek si vydrží vaše děti hrát hodiny. Navíc k jeho výrobě toho moc nepotřebujete. Sežeňte si vetší trámy nebo větve a opřete je o sebe a spojte (třeba hřebíky a kusem provazu). Přes konstrukci přehoďte prostěradlo nebo deku a dovnitř poházejte polštáře. A když už vás indiánský přístřešek omrzí? Prostě ho složte, díky jeho jednoduchosti ho kdykoliv můžete obnovit.

detsky-pokoj-teepee

1. Taburetka z vodního hyacintu Pia, bílá, 2. Židle bez opěradla Dino, dub, 3. Dekorativní polštář pletený Tika, 45x45 cm béžová

3) Poličky

Hravé poličky, které se dají neomezeně přeskupovat a kombinovat, vás prostě neomrzí. Pohrajte si trochu s barvami a slaďte poličky se zbytkem interiéru (stačí, když použijete odstíny jen na vnitřek poličky). Do nich pak poskládejte věci podle chuti, vejde se jich do nich spousta od hraček po knížky.

detsky-pokoj-kasicky

1. Nástěnné police dřevěné Rectangular, sada 2 ks, 3. Policový systém z 10 dílů Black & White

4) Zabořit se do obřího polštáře

Hitem nejen dětských pokojíčků jsou sedací vaky, které jsou ohromně pohodlné, takže se vám z nich nebude chtít vylézt. Ti nejmenší si je oblíbí zvlášť, protože sedět v nich je prostě o hodně větší sranda než na normální nudné židli. Poohlédněte se po vtipných vzorech a barevných variantách. Co třeba obří fotbalový míč?

detsky-pokoj-sedaci-vaky

1. Dětský polštář "housenka" Rainbow, 130 cm, 2. Sedací vak Fotbalový míč XL

5) Kdo šetří, má za tři

Ná závěr jedna praktická dekorace, která by neměla chybět žádnému malému uličníkovi. Navíc vtipná kasička je ideálním dárkem i parádní dekorací, která oživí každou dětskou poličku nebo stolek.

detsky-pokoj-kasicky

1. Kasička keramická Football, 11 cm, 2. Kasička Moneyphant, pastelové barvy, 3. Kasička keramická Hippo, 19 cm

Štítky: Dětský pokoj, Kasičky

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ