Magazín: 7 květin do interiéru, které přežijí všechno

7 květin do interiéru, které přežijí všechno

21. května 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Nejhorší je, když musíte odcestovat na nějakou dlouhou cestu a doma vám nemá kdo zalít květiny. Ty jsou ale součástí každého interiéru a patří tam. Jak z toho udělat ten nejlepší možný kompromis? Máte skvělé řešení.

Pokojové květiny
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/367254544598731620/

Živé květiny do každého interiéru rozhodně patří. Povznesou totiž design na zcela jinou úroveň a mnohé svými barevnými květy i doplní design vašeho bydlení. Pokud ale patříte mezi ty, kterým přežije maximálně tak kaktus, tak nebojte. Našli jsme pro vás 7 různých květin, které přeijou opravdu všechno.

Pokojové květiny do interiéru
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/Adb4PG2FXSAOWgawlR5ObtLm-fXC1eMLwwAK_hhwbII-cSIvVDzxTp0/

Pilea

Pilea je vděčná nenáročná květina, která má krásné zelené listy.  Jsou to takové drobné rostlinky, které ani nepotřebují mnoho místa. Na této pokojové květině budete mít i květy. Avšak ty jsou velmi nevyrázné. Tento druh se totiž pěstuje hlavně kvůli okrasným listům, které jsou vážně nádherné.

Údržba: potřebují dostatek světla, v létě potřebují teplotu max. do 24 °C, zálivka pravidelná, ale v zimě určitě menší. V průměru ji stačí zalét jednou týdně.

Pokojová rostlina - Pilea
Pilea. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/573927546249993008/

Haworthia

Tak tohle je trefa do černého. Je to vlastně rostlinka, která připomíná kaktus. I díky tomu se jí daří především v písčitokamenité půdě. Na podzim ji hezky pěkně dáte do nějaké tmavé místnosti ( klidně i do sklepa), jednou za měsíc ji zalijete a je to. Tak tohle je výborná údržba, co na to říkáte?

Fíkovník Pryžodárný

Je to známý fíkus, který se pěstuju dokonce už od roku 1815. Má opět krásné zelené listy, které budou lahodit každého interiéru.

Údržba: polostín - přímé slunce, nesnáší přemokření - zaléváme ho jen, když vysychá.

Pokojová rostlina - Ficus
Fíkus. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/299982025163885818/

Tchýnin Jazyk

Rostlinka, která je opravdu nezničitelná, ale za to dokáže napáchat hodně škody. Je totiž velmi jedovatá a nehodí se tedy do místností, kde jsou zvířata a malé děti.

Pepřinec

Rostlinka, která má masité lesklé listy. Největší výhoda tkvý v tom, že se zalévá jednou za 7-9 dní a můžete ji mít i v tmavším koutě.

Pokojová rostlina - Peperomia
Pepřenec. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/551691023084056605/

Fitónie

Je to plazivá bylina, která se také nazývá hadí kůže. Její listy jsou sice drobné, ale za to jsou zdobené opravdu velmi výraznou žilnatinou. A jak se o ní starat? Je to jednoduché. Až vám rostlina svěsí listy dolů, tak ji zalijte.

Plyšová rostlina

Má velmi “chlupaté” listy a oblíbí si ji na první pohled snad každý. Zalévá se jednou za 2-3 týdny a může být i na přímém slunci.

Pokojová rostlina - Fitónie
Fitónie. Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/76279787419913560/

Štítky: Bytové doplňky

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ