Magazín: 7 tipů, jak správně vybarvit interiér zelenou barvou

7 tipů, jak správně vybarvit interiér zelenou barvou

19. ledna 2017 Rubrika: Tipy pro bydlení

Jak už asi každý víte, pro letošní rok společnost Pantone určila zelenou barvu jako moderní trend. Barva, která má symbolizovat čerstvě posekanou jarní trávu a vnést do interiéru pocit přírody je opravdu zajímavá. Proto vám poradíme, jak ji správně dostat do interiéru.

Zelený interiér
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/248401735674333186/

Začněte se zelenou zvýrazňující stěnou

Když si nejste jistí, jakou cestou je správné jít, tak si pokaždé vyberte jen jeden odstín zelené. ten naneste na jednu stěnu - designéři radí, že by to měla být stěna např. proti oknu, kam jde nejvíc sluníčka a světla. Jedna stěna se radí právě kvůli tomu, aby se interiér nepřeplácal a působil stále svěže a přesně tak, jak chcete.

Zelený interiér 1
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/476818679281415214/

Kousek nábytku

Dalším způsobem, jak vybarvit interiér do zelena je koupení nábytku v této barvě. Takový nábytek ale musí korespondovat se stylem zbytku interiéru. Proto dbejte na výběr dané barvy a odstínu, aby to pak celé spíše nepůsobilo tzn. jako pěst na oko. Říká se také, že záleží na výběru materiálu - protože tkanina a např. koženka budou mít pokaždé jiné zpracování a jiný výsledný efekt.

Zelený interiér 2
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/387872586641192959/

Práce s rozdílnými odstíny

Takovým zábavnějším způsobem může být pracování s celým celkem interiéru a dekorovat ho různými odstíny zelené barvy, kteoru doplňuje třeba krémová, písková či bílá barva. Tahle kombinace se může zrcadlit třeba na stěně, nebo např. na stolování, kde si můžete vyhrát s dekorováním nádobí, ubrousků a celého prostírání.

Zelený interiér 3
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/AchPvrG9IAEuHbKCA1sDcDYE-lFjfDIDqBe4-oaDnVqU5cn9V3OlRh4/

Vizuální míchání odstínů

Patříte mezi ty, kteří rádi experimentují - zkrátka máte rádi originální věci, které jen tak někdo nemá? V tom případě se seznamte s myšlenkou vizuální monochromní zelené, která je schématicky vrstvená. Abyste tomu rozuměli. je to vlastně vrstvení různých odstínů zelené barvy, která vyvolá dojem různých vrstev, tlouštěk, možný i materiálů.

Dojem přírody = zelená podlaha

Pro někoho může být tento bod opravdu extravagantní, ale věřte, že se dá pojmout i vkusně a elegantně. Zelená barva je zkrátka neodmyslitelně spojená s přírodou. Proto může být v interiéru použitá zelená plocha jako podlaha. Samozřejmě, že většinou jde o dřevěné podlahy, které jsou lakované zelenou barvou nebo třeba o koberce, které mohou být jen uprostřed místnosti, např. před sedačkou.

Zelený interiér 4
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/403424079103052030/

Zrcadlení

Zrcadlo je kouskem nábytku / doplňku, který v interiéru dokáže udělat divy, kouzla. Zrcadla jako takové ženy často využívají k upravení zevnějšku. Designéři to ale vidí jinak. Zrcadlo se podle nich dá využít i v kontextu práce s interiérem. Může odrážet zelenou barvu protější stěny, protějšího nábytku, ale také vám interiér opticky zvětší a vnese Vám do něj více světla.

Lesklá zelená

Nesmíme zapomenout i na lesk. Lesklé plochy vidíme nejčastěji v koupelně - kde jsou na kachličkách, které nám zdobí stěny a zem. Můžeme je ale vidět také např. v kuchyni, kde se používají za kuchyňskou linku jako zajímavý obklad. I v tomto případě se dá zelená skvěle využít. Vyhrajte si s ní.

Zelený interiér 5
Zdroj fotografie: cz.pinterest.com/pin/526287906439634638/

Štítky: Design

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ