Magazín: Apatykářské stolky 5x jinak

Apatykářské stolky 5x jinak

26. ledna 2015 Rubrika: O nábytku

V současných trendech nelze přehlédnout oblibu stylových vintage kousků. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou pak apatykářské stolky. Jejich vznik nás zavede až do středověkého orientu. Kdybyste si chtěli originální kusy z této doby pořídit, asi byste se nedoplatili. Existují ale i jiné cesty, jak mít apatykářský stolek doma.

apatyářský stolek v červeném provedení
Apatyářský stolek v originálním červeném provedení.

Prověřeno časem

Vznik apatykářského nábytku sahá až do období středověkých obchodníků s kořením, vínem a bylinkami v Evropě a na Dálném východě. Proto jsou tvořeny množstvím malých i velkých šuplíků, do nichž lidé před stovkami let ukládali své nejrůznější zboží. A tuto praktičnost neztratily dodnes - díky velkému množství odděleného prostoru skvěle poslouží jako organizér nejrůznějších věcí od oblečení po kuchyňské potřeby.

apatykářský nábytek v moderním interiéru
Kombinace moderních interiérů s nápadným starožitným prvkem jsou teď v kurzu!

Nebojte se ho nechat vyniknout

Pokud se vám líbí vintage nábytek, neznamená to, že si ho můžete pořídit pouze v případě, že máte celý váš interiér stylizovaný do retro nábytku. Občas je tomu právě naopak! Působivost apatykářského stolku vynikne i v interiéru, ve kterém převládá moderní design. Navíc v současnosti nemusíte chodit pro apatykářský nábytek do starožitnictví a platit za něj velké sumy. Nabídka je široká a mnoho kousků se starožitným stylem pouze inspiruje a aktualizuje jej do moderní podoby.

moderní podoba apatykářských stolků
Apatykářské stolky v moderním hávu.

A co takhle koupelna?

Možná s říkáte, že apatykářský stolek je chlouba, která by měla zůstat na očích, proto umístění v obýváku je nejlepší řešení. My přinášíme inspiraci, jak ho elegantně umístit i do kuchyně nebo koupelny a vytvořit tak z interiéru zcela unikátní prostor.

apatykářský nábytek v koupelně
Vintage nábytek v koupelně.
apatykářský nábytek v kuchyni
Kuchyně inspirovaná starožitným nábytkem.

Štítky: Komody, Nábytek

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ