Magazín: Barevná inspirace

Barevná inspirace

13. listopadu 2014 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Lámete se si hlavu s tím, jaká barva by nejlépe slušela vaší ložnici, kuchyni nebo koupelně? Nevěšte hlavu. Připravili jsme pro vás barevnou inspiraci, ze které si určitě vyberete.

Světle růžový relaxační pokoj

Světlá růžová je krémová barva, která vyplňuje místo na škále mezi chladnými neutrálními odstíny a teplými letními barvami. Perfektně oživí každý prostor, ale obzvláště se hodí pro pokoje, které se nacházejí na stinné straně domu. Barvu, při které vám na mysli vytanou květy třeští nebo mořské mušle, zkuste doplnit doplňky s detaily v barvě tmavé čokolády. Odstíny se nepřebíjejí a dokonale sladí váš interiér.

Žlutý jídelní kout

Žlutá barva je typickým představitelem optimistické a veselého odstínu, jehož užití váš interiér povznese a rozzáří. Tuto barvu se nemusíte bát využít s velkými vzory a vytvořit tak velmi působivé schéma. Další variantou je kombinace odstínu s nábytkem a doplňky z přírodních materiálů. Dominantní masivní stůl s vázou z přírodní pálené hlíny.

Červená se hodí i do šatny

Korálová červená je zemitá tmavá barva s nádechem korálového odstínu. Moderní veselý odstín ve vás vyvolá představu subtropické zahrady v jarním rozkvětu. Skvěle jí proto oživíte tmavé a chladné prostory vašeho bytu. Chybu neuděláte, ani pokud ji zvolíte jako barvu dětského pokoje nebo vaší šatny.

Májově zelená barva je moderní

Májová zelená. Tato barva vás při prvním pohledu naladí na pozitivní vlnu. Skvěle pasuje k ošuntělé bílé, žluté a modré. Odstín Vám připomene slunnou jižní Francii. V Provence je k vidění na každém kroku – na dveřích, nábytku i okenicích. Pokud si s ní vymalujete váš interiér, volte kontrastní designové doplňky. Vytvoříte tak harmonicky laděný interiér.

Neutrální šedá dodá eleganci i ložnici

Světle šedá barva se hodí do všech interiérů, které chcete, aby působily romanticky. Je to odstín inspirovaný barvou květin, který vnese do vašeho domova lehkost a poetické kouzlo. Propojte ji s bílou, tmavě čokoládovou nebo světle citronovou barvou. A nebojte se změn – pokud si s ní vymalujete stěnu, zkuste ji zkombinovat s černou nebo tmavě hnědou podlahou a doplňte ji bílými podlahovými lištami.

Štítky: Bytové doplňky, Designové dekorace, Vázy

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ