Magazín: Barevné domácí pracovny nejen pro dospělé

Barevné domácí pracovny nejen pro dospělé

12. února 2016 Rubrika: Tipy pro bydlení

Home office neboli domácí pracovny nemusí být nutně jen nudnými místy, kde se pracuje, nebo se dělají úkoly. Zpříjemněte si tohle místo pomocí několika fíglů.

Barevná pracovna a místo pro studenty
Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/418482990349975221/

Pracovat se dá v celku kdekoli – na schodech, v pololehu v posteli či na pohovce u televize. K pořádnému pracování a dělání úkolů je ale potřeba zvláštní místo, kde máte kancelářský či pracovní stůl s pohodlnou židlí, na které vydržíte sedět a nebolí vás z ní pochvíli záda a za krkem. Je jasné, že pracovní koutek by měl zapadat do interiéru, ale také by neměl nudit. V takovém případě by to místo spíše zůstávalo nevyužité. Podívejte se na pár tipů, díky kterým můžete mít zajímavou a opravdu barevnou pracovnu, kterou jen tak někdo nemá.

Pracovní místo pro dva do interiéru
I pro dvě děti může být "studovna" zábavná a brevná. zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/277323289524177944/

Zvolte si styl a oblíbené barvy

Někteří to možná řeší až na úplný konec celého zařizování, ale věřte, že by to měl být první bod celého procesu. Zvolte si tedy své oblíbené barvy (pamatujte, že klasikou jsou 3 barvy a pak k nim můžete přidávat popřípadě další různé odstíny, od stejných barev). Jestliže už máte barvy, tak pak je důležitý styl. Máte moderní interiér? Pak pokračujte v moderním stylu. Máte radši tradičnější prvky? Zvolte pracovnu s tradičnějšími prvky, ale obohaťte ji o barvy a dekorace.

Moderní styl domácí pracovny
Moderní styl doplněný o kreativní boxy/regál. Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/423127327468136389/

Vyberte si vhodný nábytek

Pracovní / kancelářský stůl by měl být vybrán s ohledem na to, jak často u něho budete trávit svůj čas. Pro děti / studenty, kteří rádi kreslí, něco vytvářejí a každý den studují, určitě vybírejte stůl s větší hloubkou. Tu využijí na nějaké pořadníky, regálky, ale i jako odkladné místo.

Do home-office si vyberte takový stůl, který vám k vaší práci bude vyhovovat. Dbejte také na vybrání podnože stolu – některé totiž působí vzdušně a elegantně, jiné zase robustně.

Geometrický vzor home office
Geometrický vzor domácí pracovny. Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/541909767634934744/

Doplňky a kancelářské dekorace

Úložné místo je v jakékoli kanceláři snad to nejdůležitější po praktické stránce. Obrovské množství papírů, knížek, sešitů, výkresů, šanonů apod. se zkrátka musí někam uložit. Vhodně rozmístěné police, regály a různé doplňky vám práci usnadní a navíc to bude stále vypadat, že máte svou pracovnu uklizenou.

Dětská pracovna - místo na tvoření
Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/126171227035665705/

Pro malé studenty existují navíc i vychytávky ve formě různých doplňků do zásuvek u stolu. Takové „pořadníky“ můžete sehnat především na internetu. Na obrázku níže, se můžete přesvědčit, jak takové utříděné zásuvky vypadají.

Pořadníky do zásuvek - domácí pracovna
Pořadníky do zásuvek - organizace na prvním místě. Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/530932243546975753/

Tip na konec: Aby se stalo místo vaší pracovny či studovny kreativní, vybírejte si doplňky ve stejném nebo podobném dekoru.

Stejný dekor doplňků v pracovně
Stejný dekor doplňků rozzáří celou pracovní plochu. Zdroj obrázku: cz.pinterest.com/pin/312789136598811171/

Štítky: Design, Dětský pokoj, Nábytek

Aneta Kalousová

Aneta Kalousová

Moje motto - Carpe diem (užívej dne). Proto dělám to, co mě baví a naplňuje.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ