Magazín: Bavlněný dýchánek

Bavlněný dýchánek

09. prosince 2013 Rubrika: Doporučujeme

Jak tráví ženy volný čas?S ostatními ženami. Náplně takovýchto dýchánků bývají často velice podobné. Dobré, avšak ne příliš kalorické jídlo. Víno, tam kalorie moc neuhlídáte, ale hřešit se musí. Témata k hovoru pak bývají různá, ale většinou se točí okolo mužů. Staňte se mezi svými kamarádkami inovátorkou a vymyslete zcela jiný program, bavlněný program.

dámska jízda

Proč ji máme rádi?

Bavlna se v posledních letech vrací na výsluní a válcuje ostatní, syntetické materiály. Proč jsme si ji tolik oblíbili? Dobře absorbuje vlhkost, rychle schne a snese vysoké teploty. Zjednodušeně řečeno: stačí ji hodit do pračky, nechat uschnout a pak ji klidně na vysokou teplotu vyžehlit. Za chvíli máte hotovo a můžete se jít klidně bavit. Netřeba speciálních přípravků a zvláštní péče.

Bavlna jako dekorace

Bavlněné ale nemusí být pouze ložní prádlo nebo ponožky. Z bavlny se dá vyrobit spousta krásných dekorací. Pozvěte svoje kamarádky a osvojte si technikou zvanou patchwork. Tato technika, velice oblíbená zejména v Americe, spočívá v sešívání jednotlivých dílů různých bavlněných látek. Právě americké ženy mají své patchworkové kluby, kde se scházejí, vyměňují si látky, sešívají a samozřejmě klábosí. Vytvořit se tak dají krásné deky, polštáře, přehozy a různé textilní dekorace. Existují i šaty vyráběné touto technikou, na to už byste ale potřebovaly kurz šití.

Pozvěte přítelkyně, vyberte dobré víno a pokuste se vytvořit nějaký originální bytový doplněk. Zkuste se také podívat na naše bavlněné dekorace, ať načerpáte nějakou inspiraci.

Štítky: Dekorativní polštáře, Designové dekorace

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ