Magazín: Červená je z kola ven

Červená je z kola ven

18. prosince 2013 Rubrika: Tipy pro bydlení

Tradiční vánoční červené už odzvonilo. Letošní Vánoce se nesou ve stylu návratu k přírodě. Ideální je sáhnout při dekorování po přírodních materiálech - skořápky ořechů, sušené květy, jablka nebo šišky. V kurzu je bílá zřejmě kvůli tomu, že vánoční krajina letos nebude zahalena v zimním sněhovém hávu.

bílý vánoční stromeček

Bílá barva je symbolem čistoty, nevinnosti a jasnosti. Je to chladivá barva, která vše rozzáří a uklidní. A přesně takové by měli být i Vánoce, že ano? Svátky rodiny, klidu a míru, hory jídla, dárků a pohádek. Bílá barva nám navíc připomíná sníh, který obzvláště ve městech na Štědrý den už několik let chybí.

Bílá je skvělá jako základ pro jakékoliv barevné kombinace. Nikdy jí nemůže být mnoho a nikdy ani málo. Hodí se ke všem odstínům světa a všem materiálům od přírodních počínaje, plastem konče. Letos je trendy kromě bílé, použít na vánoční dekorace i pastelové barvy. Adventní věnec v kombinaci bílé a světle tyrkysové nebo v barvě lila, je úžasným doplňkem na sváteční stůl.

Vánoce jsou taky svátkem světel lesku a třpytu. Snažte se oživit svůj vánoční stromeček ozdobami se třpytkami nebo s vysokým leskem. Se třpytkami bude stromeček vypadat jako by byl zmrzlý. Pokud seženete i nějaký umělý sníh na věrohodnosti to jenom přidá. Co se týče svátečného stolování, tak letos vévodí čiré sklo. V jednoduchosti je krása, tak schovejte pozlacené talíře od babičky. Jemné tvary, průhlednost a jednoduchý design to je klíčem k trendy Vánocům v roce 2013.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ