Magazín: Chyby v interiéru? Takhle rozhodně ne!

Chyby v interiéru? Takhle rozhodně ne!

29. července 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Právě se snažíte předělat svůj interiér, nebo jste se nastěhovali do nového, a chcete, aby vše vypadalo perfektně? Nezřídka se totiž stává, že i když dobře zkombinujete materiály a barvy, interiér prostě nevypadá dobře. V dnešním článku poradíme, jakých chyb se vyvarovat.

seversky-design-interier
zdroj obrázku: pinterest.com

Pozor na koberce

Při zařizování iinteriérů je výsledná podoba podlahy důležitá. Mnoho z nás si ji rádo zpestří menším kobercem, který má dotvářet výsledný dekorační efekt nějakého pokoje. Dejte si ale pozor nejen na jeho umístění, ale i velikost.

Zařizujete-li obývací pokoj, určitě nedávejte koberec jen pod konferenční stolek. Postavte na něj celou sedací soupravu se stolkem.

konferenci-stul-koberec
zdroj obrázku: pinterest.com

I závěsy se dají pověsit špatně

Kdo by to byl řekl? Vybrali jste do svého domu či bytu nádherné závěsy, které ladí s interiérem, ale přesto tam něco nesedí? Možná, že je máte pověšené špatně! Interiéroví designéři radí nedávat je přímo nad okno, ale o několik desítek centimetrů výše a hlavně, protáhnout je do stran.

jak-veset-zavsey-spravne
zdroj obrázku: pinterest.com

Vymalujte správně

Co se dá ještě v interiéru zkazit? Třeba barva na steně. Ani ne tak její odstín jako kvalita. Nemusíte si kupovat zrovna tu nejdražší barvu na trhu, aby byla kvalitní. I cenově dostupné výrobky dobře odvedou svou práci. Nebojte se však do malování investovat - do malíře, nebo do pořádného náčiní.

Dobře vymalováno vám pak vydrží ne několik let, ale desítky let.

modra-loznice-malba-design-interier
zdroj obrázku: pinterest.com

Nespoléhejte se jen na jedno světlo

Máte ve svém obývacím pokoji nebo ložnici jen jedno světlo uprostřed stropu? ŠPATNĚ! Nejen přirozené světlo dokáže udělat s interiérem divy. Zkuste dát na bok pohovky jednu velkou lampu a další menší třeba do rohu místnosti na konferenční stolek. Menší světla přemění interiér na velmi útulné a intimní místo, ve kterém budete chtít trávit svůj čas.

svetla-v-interieru-design
zdroj obrázku: pinterest.com

OBECNĚ: Kvalita místo kvantity

U zařizování vlastního bydlení platí stejné pravidlo jako pro oblékání. méně je někdy více. Pokud si koupíte jen několik kvalitních kusů nábytku či dekorací, je to lepší, než rozhazovat peníze na tisíce nepotřebných doplňků. Na ně se časem začne snášet prach, a udělají více škody než užitku.

interier-barevny-skandinavska-inspirace-design
zdroj obrázku: pinterest.com

Štítky: Design

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ