Magazín: Co na stěnu? Aneb 5 nevšedních tipů, jak se vypořádat s prázdnými zdmi

Co na stěnu? Aneb 5 nevšedních tipů, jak se vypořádat s prázdnými zdmi

04. května 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Základem každého útulného domova je, abychom se v něm cítili pohodlně a těšili se na každodenní návraty domů. Zbavte se proto sterilních prázdných bílých stěn a vytvořte si s našimi netradičními tipy okouzlující nástěnné dekorace.

1) Originální poličky

Zkuste variabilní geometrické poličky, které můžete do nekonečna přetvářet a získávat tak stále nové kombinace. Pokud se nebažíte čistého dřevěného vzhledu, popadněte barvu a prostě je vybarvěte podle své fantazie. Vnitřek poliček můžete polepit libovolným vzorem, který jednoduše slaďte s barvou poličky. Docílíte tak hravého svěžího vzhledu, který vám spolehlivě vykouzlí úsměv na rtech.

policky-na-stenu
Vytvořte si jednoduchou a hravou dekoraci!

Jste spíše příznivci přirozeného vzhledu doplňků? Poskládejte do poliček květináče a uvidíte, jak stěna rázem prokoukne!

ramecky-na-zdi
Alternativou je přírodní vzhled poliček.

2) Dejte fotky na zeď! (ale ne facebookovou)

Není nic jednoduššího, jak rozveselit svůj domov, než ho oblepit od podlahy ke stropu vašimi nejmilejšími vzpomínkami. Určitě je dobré si rozmístění jednotlivých fotografií předem rozmyslet a případně si je i nakreslit tužkou na stěnu, než se je rozhodnete na zeď lepit hlava nehlava.

Zajímavým tipem je použít barevné washi pásky, kterými vytvoříte přirozené rámečky na zdi. Hodit se budou i obyčejné lepící barevné papíry, z kterých také můžete vystříhat vzory, na které si jen vzpomenete.

fotografie-na-zdi
Vytvořte si koláž podle svých představ!

A pokud se nebojíte experimentů, sáhněte po starých rámech na obrazy, oživte je barvami a natáhněte mezi nimi provázky jako na obrázku. Pak už jen stačí na kolíčky na prádlo připevnit fotografie podle nálady.

fotografie-na-stene
Staré rámy mohou sloužit jako stylová vintage dekorace.

3) V módě jsou samolepky!

Samolepky už nejsou jen ozdobou v sešitech prvňáčků! Stala se z nich plnohodnotná bytová dekorace, která dokáže proměnit stěnu k nepoznání. Všeho ale s mírou. Proto volte raději jednoduché minimalistické nálepky, které dokážou jemně doplnit prostor.

samolepka-na-zdi
Něžná nálepka ptáčků dotváří vzhled interiéru.

Anebo na to jděte opačně! Stěně s výraznou základovou barvou bude slušet světlá samolepka. A pokud ji sladíte s barvou nábytku, máte vyhráno.

samolepka-na-zed
Výrazná modrá působivě kontrastuje s bílými doplňky.

4) S květináčem na zeď

Jestli ve vás dříme kreativní duch, určitě vás potěší elegantní květináče připevněné na zdi. K nim vám stačí kus dřeva, zavařovací sklenice a kus starého pásku. Pak už stačí jednoduše všechno spojit k sobě a zavěsit na stěnu. Nebojte se sklenic použít více a poskládat je do působivé koláže.

kvetiny-na-zdi
Zajímavá dekorace spolehlivě oživí interiér.

Elegantní alternativou je vyměnit zavařovačky za protáhlé láhve od vína a pásek za kruhové háčky do zdi. Uvidíte, že výsledek bude stát za to!

kvetiny-na-stene
Působivého efektu docílíte, když pověsíte tři láhve vedle sebe, třeba nad kuchyňký stůl.

5) Nástěnné dekorace

Elegantní vzhled vám na zdi vykouzlí neotřelé kovové dekorace třeba ve tvaru roztomilých rybek nebo romantických kvítků.

nastenne-dekorace
Elegantní kovový vzhled dekorací zapadne do každého interiéru.

zdroj fotografií: www.pinterest.com

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ