Magazín: Design z New Yorku: Victoria Hagan

Design z New Yorku: Victoria Hagan

20. února 2015 Rubrika: Světoví designéři

Magazín ELLE DECOR vyzpovídal americkou designérku Victorii Hagen. Nahlédněte do jejích myšlenek a inspirace, která ji celý život pomáhá tvořit elegantní a sofistikované bydlení.

Portret-Victoria-Hagan
Victoria Hagan Zdroj: victoriahaganhome.com

ED: Zajímala jste se vždy o design?

WH: Moji rodiče postavili dům, když mi bylo 11 let. Moc dobře si pamatuji ten pocit, kdy jsem si s nadšením užívala jeho zařizování. Na druhou stranu mě přímo flustrovalo to, že mě nikdo neposlouchal při výběru materiálů, nábytku i doplňků. Měla jsem na to jiný názor. Když se teď nad tím zpětně poohlédnu, byla jsem opravdu tvrdohlavá. Rodiče mě nakonec nechali alespoň hýbat s nábytkem.

ED: Váš styl bychom mohli popsat jako elegantní, souhlasíte s tím?

WH: Hodně záleží na tom, jak vlastně lidé žijí. Vždy se poohlížím nad tím, abychom našli určitou rovnováhu. Mám ráda místnosti, kde je cítit, že to žije. Je vidět, že se zde odráží osobnost člověka. O to se snažím. Celkově designeři mají určitý pohled na konkrétní interiér, ale jak říkám, především záleží na tom, kdo a jakým způsobem tam žije.

Produktove-fotografie-Victoria-Hagan
Zdroj: victoriahaganhome.com

ED: Říkáte o sobě, že ráda tvoříte šťastné domy. Co takové domy dělá šťastné?

WH: Šťastný dům je ten, kde se cítíme zkrátka dobře. Je to místo, kde to žije. Místo, kde se všichni shromažďují. Je to o skutečném životě. Není snad nic lepšího než být doma s rodinoupřáteli. A já jsem moc ráda, že svou prací takovou myšlenku mohu podpořit.

ED: Dodržujete nějaká pravidla?

WH: Nebrat se tak vážně. Všichni se snažíme být natolik perfektní, ale nakonec zjistíme, že je to opravdu příliš nadhodnocené.

ED: Co vás dnes inspiruje?

WH: Našla jsem inspiraci v přírodě, zejména barvy. Jelikož jsem hodně cestovala a strávila jsem spoustu času v oblacích, získala jsem zde hodně nápadů. Mraky mě inspirovaly a také rozdílná kvalita světla. Také jsem získala spousty nápadů od lidí. New York je zkrátka báječné místo pro práci – každý den se tu toho tolik děje. Myslím si, že pokud jste vizuální člověk a jste schopni plně vnímat to, co se děje kolem vás, máte tolik možností.

Její umírněné a elegantní místnosti jsou sofistikované vzory pro moderní bydlení.

Produktove-fotografie-Victoria-Hagan
Zdroj: victoriahaganhome.com

Zdroj: elledecor.com

Štítky: Designéři

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ