Magazín: DIY: Vyrobte si svou obrázkovou galerii

DIY: Vyrobte si svou obrázkovou galerii

20. září 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Moderní kolekce fotografií a různých doplňků zdobí stěny současných bytů i domů. Vytvořte si vaší galerii z věcí, které jsou vám blízké a které mate rádi. Připravili jsme pro vás několik nápadů a tipů od plánování až po realizaci.

wall-gallery
Zdroj: thecaterpillaryears.com

Začněte tím, že si vyberete stěnu, která bude pro vaši koláž jako dělaná. Ať už je to jediná prázdná stěna, která zní prázdnotou nebo místo na schodišti. Nebo jednoduše zvolte tu stěnu, která vás upoutá, když vejdete do místnosti. Poté vyberte styl. Rozhlédněte se kolem sebe a vyberte takových, který bude korespondovat se stylem vašeho bydlení.

Konečně odhadněte kolik místa budete potřebovat. Rozhodněte se, zda si galerii zavěsíte vertikálně nebo horizontálně. Na tom záleží především to, kolik obrázků a dekorací použijete.

wall-decoration
Zdroj: casasugar.com

Každá galerie dává smysl

Existují dva styly koláží. Zvolte si jeden ze stylů: sjednocený nebo eklektický. Sjednocený se skládá většinou z fotografií a zrcadel. Eklektický představuje kombinaci všeho. Všeho stylového. Obrázky, fotky, malby i dekorace. Inspirace číhá na každém rohu, představte si například kolekci misek, vinylových desek, zarámovaných plakátů a malovaných skic, prázdných rámečků na kontrastující stěně nebo kombinace zrcadel různých velikostí.

kolaze
Zdroj: pinterest.com

Nešikovné ruce, křivá koláž

Před tím, než začnete se samotnou realizací, určete každému kousku své místo. Aby koláž působila příjemně a sehraně, vyzkoušejte několik triků. Vystříhejte si totožné obrysy všech předmětů. Já bych vám doporučila třeba pečící papír, je tmavší a na stěně je výraznější. Všechny vzory si předem nasimulujte. Použít můžete třeba lepící hmotu, kterou jednoduše odstraníte. Před upevněním doplňků vzorec sejměte. Nemělo by se vám stát, že koláž bude působit neuceleně. Existují další triky, jako přenést umístění vzorců na podlahu nebo se spolehnout na vlastní šikovnou ruku.

Jednoduše si vystačíte s klasickými hřebíky. Dávejte si ovšem pozor do jakého typu stěny budete bít. Pokud si nejste jisti, raději si nechte poradit od někoho zkušenějšího. Třeba vašeho partnera. Menším rizikem jsou lepící pásky nebo lepící hmoty. S nimi se pracuje opravdu skvěle. Takové pomůcky zvolte v případě lehkých plakátů nebo skic, které jednoduše udrží. Dobře vám poslouží i úzká polička, kterou ukotvíte pomocí hmoždinek. Na ni si můžete vystavit všechny fotky, obrázky i malůvky. Na trhu existují i variabilní policové systémy, které si přilepíte podle vašich představ.

 

A co vy? Už jste si vytvořili vlastní koláž věcí, které máte rádi? Nezapomeňte se nám pochlubit.

Štítky: Design, Designové dekorace

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ