Magazín: Dnes je Světový den zvířat

Dnes je Světový den zvířat

04. října 2013 Rubrika: Doporučujeme

Každý druhý den je jakýsi mezinárodní či světový den. Máme Den země, Světový veterinární den, Mezinárodní den zábavy v práci, Světový den bez mobilu, Světový den běhu či Světový den televize. 4. říjen patří Světovému dni zvířat.

Obraz Barevný buldoček, 80x80 cm, olej na plátně

Poprvé se jeho oslavování odehrálo v roce 1931 v italské Florencii v rámci Evropské konference ekologů. Kromě toho je to i svátek sv. Františka z Assisi, který je patronem zvířat a životního prostředí. Od roku 1999 je 4. říjen Světovým dnem úsměvu na památku Harveyho Richarda Balla - člověka, který objevil smajlík.

Světový den zvířat je oslavou jejich života. Je oslavou vztahu mezi lidmi a zvířaty, protože zvířata jsou odvěcí společníky člověka na jeho pouti životem. Smyslem Dne zvířat bylo upozornit na život ohrožených druhů zvířat. Postupem času se však rozšířil na všechna zvířata bez rozdílu, stal se stále známějším a dnes se slaví po celém světě.

A proto pohlaďte svého němého společníka, dejte mu jeho pamlsek. Vezměte ho na procházku nebo mu dovolte přespat u vás v posteli. Vždyť jste přece to jediné, co na světě má. Buďte zištní a pomozte zvířatům, která nemají svého pána.

Pár němých zvířátek se v podobě designových dekorací zatoulalo i k nám. Adoptovat si je můžete zde.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ