Magazín: Domácí pohoda v ušáku

Domácí pohoda v ušáku

19. srpna 2015 Rubrika: O nábytku

Pohovka i židle jsou nezbytnou součástí interiéru, to ví přece každý. Ale pořádné křeslo, které by tvořilo dominantu pokoje, má doma poměrně málo lidí. Jaké všechny druhy ušáků existují?

uvodni-foto-zluty-usak
zdroj: pinterest.com

Ušáků existuje nepřeberné množství a my jsme si pro vás dnes připravili článek s fotografiemi těch nejkrásnějších a nejoriginálnějších. Tak se pohodlně usaďte, začínáme!

Designový skvost

Design a originalita zdobí dva ušáky na obrázku. Oba dva se rychle stanou dominantou každého pokoje, nejen díky barevnosti, ale i vzorům. Tyto kousky se rozhodně nehodí do každé domácnosti, ale parádu udělají všude tam, kde není přemirá vzorů. Skvěle se budou vyjímat v barevném interiéru, ale naopak i ve strohém a jednoduchém bílém, šedém či černém dekoru.

designova-kresla-usaky
zdroj: pinterest.com

Jako u babičky a dědečka

Znáte ten pocit, kdy se u svých rodičů či prarodičů schoulíte do měkkého křesla a máte pocit, že lepší kus nábytku neexistuje? I takový ušák se dá pořídit. Vybrali jsme dva, které jsou sice naprosto odlišné, ale evokují v nás pocit pohodlí a atmosféru starých časů. Jak se vám líbí?

jako-od-dedy-a-babicky
zdroj: pinterest.com

Neobvyklý dekor

Každý z nás si perfektní ušák představuje trochu jinak. A někdo má rád opravdové originality a neobvyklé dekorativní kousky. Tyto dvě křesla jsou vzhledově originální a obě vypadají jako lastury, které byly právě vytaženy z moře. Líbí se vám?

lastury-jak-od-more-usaky-kresla
zdroj: pinterest.com

Barevnost především

Existují i daleko jednodušší křesla, než ta, která jsme vám ukázali výše. Svou barevností však nechají nejednu návštěvu v údivu. Skvěle zapadnou do jednoduchých interiérů i ke zcela stejným barvám. Barevných ušáků existuje velké množství, a stačí si jen vybrat svůj odstín.

barevne-usaky-kresla
zdroj: pinterest.com

Moderna

I když jsou ušáky vynálezem minulého století, v moderní době se je snaží různí architekti obnovit a nabídnout je zákazníkům, kteří mají interiér v moderním stylu. Poté vznikají kousky z kovu a různých dalších materiálů, které bychom si u většinou útulných křesílek vůbec nedokázali představit. Ale doba jde dopředu, a s ní i design ušáků.

moderni-usaky-kov
zdroj: pinterest.com

V jednoduchosti je krása

A pokud máte opravdu jednoduchý interiér, do kterého se nehodí ani vzorově přeplněné, ani moderní kousky, zkuste se podívat po stylových, ale nepřeplácaných křeslech. Jsou útulné, přesně jako ušáky našich babiček, ale stějně tak se hodí i do dnešního stylu mnoha interiérů.

relaxacni-pevna-kresla-designoutlet
zdroj: designoutlet.cz

Štítky: Bytové doplňky, Dánsky design, Design, Interiérové dekorace, Křesla

Veronika Březinová

Veronika Březinová

Kutnohoračka zamilovaná do dobrých knih, svíček, horké kávy a pohodlných křesel. Nejraději píšu o designových doplňcích a obecně věcech, které dokáží zútulnit a rozzářit každý interiér.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ