Magazín: Dům na čtyřech kolech - stylové, praktické a nízkonákladové bydlení

Dům na čtyřech kolech - stylové, praktické a nízkonákladové bydlení

09. srpna 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Sníte o rodinném domě? Nepotřebujete k tomu ani velké náklady a můžete si žít naprosto báječně. Podívejte se pod střechu takového malého domu. Jaké překvapení na vás čeká?

mini-dum
Zdroj: busyboo.com

Na první pohled máte dojem, že se díváte na typickou chatu. Ale co takový dům v sobě skrývá? Vše co potřebujete k běžnému životu ve dvou.

Velká okna do domu vnesou spousty přírodního světla.

Architekti se zaměřují především na dokonalé prosvětlení domu. V takovém případě se vše jednoduše vyřešilo, obrovská okna propustí spousty denního světla do interiéru. Sofistikovaně využili konstrukce domu, kde celou přední část nechali zasklít v souladu s liniemi domu.

mini-dum-interier
Zdroj: busyboo.com

Dřevo jako dominanta interiéru.

Dřevěné trámy působí v domě velmi výrazně a útulně. Proto dále využili dřevěných prvků i na nábytku. Dřevěný konferenční stolek do interiéru přímo zapadá. Středobodem místnosti jsou moderní kamna, která procházejí celým domem. Rozhodně se nemusíte bát, že by vám byla v zimě zima. Kovová roura prohřeje dům od podlahy až ke stropu.

interier-domu
Zdroj: busyboo.com

Prostorný kuchyňský kout je základ.

Rádi vaříte? Nemusíte mít žádné obavy. I v takovém maličkém rodinném domě najdete prostornou kuchyňskou linku, které vám dopřeje naprostý komfort při vaření. Venkovský styl kuchyně je zakomponovaný do celkového designu domu, aby vše působilo jednotně a uceleně. Takový dojem vytvářejí především oblé kovové úchytky.

Šedá kuchyni sluší. Pokud byste měli dojem, že je to na vás příliš mdlé, vyzkoušejte designové doplňky a dekorace v limetkově žluté barvě.

kuchyn
Zdroj: busyboo.com

Koupelna pro nenáročné.

Moderní prosklený sprchový kout místnost nijak nenarušuje, takže máte pocit, že je poměrně prostorná. Velkou dominantou je především kulaté zrcadlo s umyvadlem. Dokonce můžete očekávat i samostatnou toaletu.

koupelna
Zdroj: busyboo.com

V současnosti se takové bydlení rozmohlo především v USA, je jen otázkou času, kdy i my budeme tento styl bydlení vyhledávat. Na kolik vás malé rodinné domy dokázaly oslovit?

Štítky: Design

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ