Magazín: Erik Magnussen

Erik Magnussen

21. prosince 2012 Rubrika: Světoví designéři

Začínal svépomocně a skromně ve sklepě svých rodičů. Postupně se z malého obchůdku s keramikou vypracoval až na světového designéra, který zpřístupnil design běžným lidem. Dnes se honosí oceněními a jeho jméno je spojováno e prvotřídním designem.

Erik Magnussen - dánský designér, portrét Erik Magnussen v designovém křesle

Designér z Dánska

Keramika nebyla jeho konečnou zastávkou. Pokračoval dál. Nebál se experimentování s jinými materiály a tak brzy pokořil sklo, plast i kov. Portfolio jeho produktů je velmi široké - od talířů, příborů, misek přes lampy a lustry, další doplňky až po design elektrospotřebičů. Erika Magnussena můžeme označit za nejvšestrannějšího designéra své doby.

Milionový nápad

Pro jeho tvorbu je typická originalita, jednoduchost a ekonomická dostupnost jeho produktů. V této filozofií vznikl i jeho nejslavnější výrobek - termostatická konvice Classic. Vznikla v roce 1977 a od té doby na sebe poutá pozornost - a to nejen světových designérů, ale i běžných zákazníků. I přesto, že termoska už co chvíli oslaví kulatých 40 let, je stále atraktivní. K dnešnímu dni se počet prodaných kusů šplhá pomalu k 10 milionům.

Umělec a řemeslo

Dánsko je zlatým dolem na prvotřídní designéry a Magnussen je toho zdárným příkladem. Na svém kontě má řadu ocenění. Je členem Dánské královské akademie umění. Jeho výrobky se účastní na výstavách a designových veletrzích po celém světě.

Štítky: Dánsky design, Designéři, Severský design, Stelton

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ