Magazín: Exotika v interiéru: Zkuste bambus

Exotika v interiéru: Zkuste bambus

06. dubna 2015 Rubrika: O nábytku

Nebaví vás všední nábytek tuctových obchodních domů? Přemýšlíte o originálním doplňku, který oživí váš interiér? Okořeňte ho o inspiraci z tropů a zkuste to s bambusem. Váš domov rázem prokoukne.

interier-bambus
Proměňte váš domov v exotický ráj.

Inspirace z Asie

Na hřejivé paprsky sluníčka, pláž a voňavé moře si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. V interiéru si ale tropickou atmosféru můžete vytvořit už teď. Bambus má nejen působivý design, ale také je velmi kvalitní.

Bambus není mezi rostlinami žádný trpaslík. Přestože je to vlastně zdřevnatělá tráva, často může být vyšší než naše listnaté stromy. Jeho stonky jsou duté, rozdělené kolénky a mohou mít průměr až neuvěřitelných 45 cm. Bambus do našich končin doputoval až z daleké jihovýchodní Asie, kde na něj můžeme narazit nejčastěji. Typický je pro všechny tropické a subtropické oblasti.

nabytek-bambus
Bambusový nábytek vyniká neotřelým designem.

Jako z oceli

Bambusové dřevo je oblíbené hlavně pro svojí nezvyklou tvrdost a odolnost, která je srovnatelná z ocelí. V jeho domovině ho také často využívají k stavbě domů, kde jim nahrazuje železobeton.

Díky tomu jsou výrobky z něj velmi kvalitní a prakticky nezničitelné. Nábytek existuje i v opracované podobě například u variabilních regálů Wendy, kde je kvalitní bambusové dřevo propojeno s elegantními bílými poličkami.

bambusovy-nabytek-Wendy
Bambusové dřevo ve spojení s bílými poličkami.

Doplňky z bambusu

V oblibě jsou také bambusové doplňky. Většinou jsou vyrobeny z kombinace bambusu a polyratanu. Do kuchyně se budou hodit třeba pletené podnosy a prostírání. Při venkovním posezení můžete využít romantické svítilny, které skvěle navodí atmosféru voňavého letního večera.

bambusove-doplnky
Prostírání i svítilny z bambusu.

Bambus ve váze

Pro všechny bambusové nadšence máme ještě jeden tip navíc. Malé bambusy můžete umístit do vázy a vytvořit si jediněčnou dekoraci. V nabídce máme hned několik stylových balbusových váz, z kterých si určitě vyberete tu pravou.

bambusove-vazy
Jednoduchý design váz oživí každý interiér.

zdroj fotografií: www.pinterest.com

Štítky: Interiérové dekorace, Nábytek, Stolování

Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ