Magazín: Harmonická ložnice podle Feng Shui

Harmonická ložnice podle Feng Shui

29. května 2015 Rubrika: Mohlo by Vás zajímat

Bydlete v harmonii, tradiční čínské umění Feng Shui vám umožňuje nastolit soulad energií, zlepšit životní situaci, zdraví i mezilidské vztahy. Začněte tím, že si uzpůsobíte interiér tak, abyste se v něm cítili dobře. Dáme vám několik rad, které vám pomohou nastavit správné proudění energie ve vaší ložnici.

Feng-shui-loznice
Příjemná a harmonicky vyvážená ložnice - možná za to může i ten skvělý výhled z okna.

Ideální barvy jsou ty neutrální.

Pestré barvy zkrátka do ložnice nepatří, jsou YANG, příliš hlučné. V ložnici by právě nejvíce měli dominovat neutrální a přírodní odstíny - YIN, které působí tiše. Pokud jste hodně extravagantní a víte, že to jinak nejde, výrazné barvy a vzory použijte tedy v malém měřítku a dorovnejte je nějakým ze světlých odstínů šedé bary.

Nic těžkého nad postel rohodně nepatří.

Pokud si vám líbí obrazy s mohutnými a těžkými rámy, najděte jim jiné místo ve vašem bytě než nad postelí. Nejen, že by vám ve spánku mohly ublížit kdyby spadly, ale vytvářejí tísnivou energii, která se výrazně může projevit ve vašem životě.

barvy-feng-shui
Extravagantní typy se musí přemáhat, aby dosáhly správného proudění energie.

Kam s postelí?

Postel by zaručeně neměla být svou délkou podél zdi. Pokud ji umístíte čelem ke stěně, uděláte tak nejlépe, udržíte totiž vyváženost ve vaší ložnici. Energie bude pak jednoduše a volně působit. Pokud však nemáte na výběr a vaše ložnice je menších rozměrů, snažte se postel umístit kdekoli, jenom ne na stěnu kde jsou dveře do místnosti.

Pod postel nic neumisťujte.

Úložný prostor budete muset vytvořit v jiných místech, protože pod postel také nic neptaří. Žádné úložné prostory, boxy či cokoli jiného. Místo pod postelí by mělo být prázdné, aby energie kolem vás mohla volně působit i když spíte.

ulozny-prostor-feng-shui
I když každý úložný prostor je vítaný, pod postelí si ho raději netvořte.

Vybýbejte se nábytku s ostrými hranami.

Podle Feng Shui byste si do ložnice měli pořídit nábytek se zaoblenými hranami, obzvlášť pokud se jedná o noční stolky. Téměř všude ostré hrany působí jako hroty, narušují vaše energetické pole a vzniká tak velmi slabá energie - Sha Chi - špatná energie Feng Shui.

Dominantní stropní rámy nejsou příliš vhodné pro harmonické bydlení.

Podkrovní byty se pyšní starými dřevěnými rámy, které dodají interiéru správného ducha. Pokud bydlíte v takém domě, podle čínského učení byste neměli postel umístit přímo pod stropní trámy. Jestliže nemáte jinou možnost, pořiďte si nějakou ochranu v podobě nebes nebo čehokoli jiného co vás napadne.  Vy sami se pak lépe dokážete vyrovnávat s rozdělujícím efektem, který na vás bude působit díky trámům nad hlavou.

tramy-feng-shui
S pocitm optického rozdělení interiéru vám pomohou nebesa nad hlavou.

Zdroj: pinterest.com

Dominika Schmidtova

Dominika Schmidtová

Krása je v detailu – písemném, malovaném i tvůrčím.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ