Magazín: Horečka letošního roku .. AVOCADO !

Horečka letošního roku .. AVOCADO !

18. července 2017 Rubrika: Doporučujeme

Dejte létu ZELENOU! AVOtoast, AVOsalát – zdraví prospěšné ANEBO Instagramový trhák? Tak to pojďme trošku rozebrat.

Avo toast
Zdroj fotografie: https://cz.pinterest.com/pin/411938697154080461/

Nedávno jsme kolem tohoto zeleného plodu courali po Globusu a nejspíš dumali nad tím, jak poznáme, že je „TO“ něco zralé. Dnes už jsme COOL a Instáč ládujeme hastagama #avocado# o sto šest! Na snídani za 150,-? Proč ne. Šéf pak jistě pochopí, proč bychom chtěli zvednout plat!

Myslím, že nelze přehlídnout, že je tohle malé zelené letošním MEGAhitem. Avocádové toasty obrážejí svět. Zadejte si na instagramu hastag #avocado# a vyjede Vám milion tipů kam na takový toastík zajít! Do 150,- se většinou vejdete .. což je, za v podstatě obyčejný chleba posypaný nějakým tím salátem a proloženým tak půl avokádem (kdy v Globusu koupíte 4 avocáda za 39,90,-), určitě odpovídající cena. Nebo ne? No dobře, ještě to budete mít poprášené sezamovým černým semínkem, granátovým jablíčkem, a nebo také ozdobené vajíčkem. Nedávno jsem četla zajímavý článek s titulkem: „Stěžují si, že nemají na hypotéku, ale hlavně, že musejí mít AVOtoast." Já vím, že to zní možná trochu přehnaně, ale ono to k zamyšlení náhodou je. Ať už chceme nebo ne, Instagram vládne světu! No, řekněme si každý pro sebe .. spoustu věcí bychom k životu mít vůbec nemuseli. Ale #toprostemusismit# HASHTAG tvrdí něco jiného.

Avokádo
Zdroj fotografie: FOTOARCHIV autora

Vyjma napálených míst kam na něj můžeme, si ho však hravě připravíme i doma!

Takže to pojďme to vzít od začátku a tenhle zelený plod si rozebrat!

1. Spolu s banány patří mezi nejbohatší ovoce s obsahem vitaminu B6. Z celé ovocné říše má tak nejvyšší obsah ŽELEZA, které se poměrně dobře vstřebává a proto se tak doporučuje všem, kteří ho potřebují více, tedy adolescentům (hlavně dívkám) a těhotným ženám. Je to jeden z nejvýživnějších druhů ovoce, jaké existují.

Recepty
Zdroj fotografie: http://www.pazitka.cz/dezert/nejzelenejsi-smoothie-bowl/?search=avok%C3%A1do&

2. Je též mimořádně bohaté na PROTEINY! Víte, že dříve mělo dokonce důležitou úlohu ve stravě předkolumbovských obyvatel Ameriky, kteří ho používali namísto masa? No tak teď už to víte.

Recepty
Zdroj fotografie: https://womanonly.topzine.cz/recept-na-avokadovou-pomazanku-vpustte-si-do-kuchyne-trochu-exotiky/

3. Obsahuje také všechny esenciální aminokyseliny a také jako ANTIOXIDANT chrání před rakovinou a stárnutím buněk.

Avokádo
Zdroj fotografie: http://www.pazitka.cz/hlavni-chod/spagety-s-avokadovym-pestem-s-petrzelkou-a-jarni-cibulkou/

4. Díky tomu, že je velmi bohaté na tuky, tak při pravidelné konzumaci snížíme cholesterol RAZ DVA! Obsahuje tuky jako kyselinu linolovou a fosfolipidy, které jsou velmi důležité pro metabolismus nervové soustavy. Proto pak přináší úlevu lidem trpícím nervozitou, podrážděností nebo depresí. Což má dneska každý druhý, dejte tak své nervové soustavě ZELENOU!

Recepty
Zdroj fotografie: http://www.pazitka.cz/predkrm/pomazanka-s-avokadem-a-nivou/?search=avok%C3%A1do&

ZELENÁ je totiž odjakživa balzám pro TĚLO i DUŠI! Pro Váš žaludek i pro Váš INTERIÉR!

Zkrátka určitě Vám doporučuji – ZKUSTE To!

Ať už si ho obložíte na chleba, uděláte z něho výbornou avokádovou pomazánku, avokádovou omáčku k těstovinám nebo zdravou nutellu! (Jen pro zajímavost .. nechutná to ani trochu jako nutella! Je to prostě avokádo, banán, kakao a pro oslazení nějaká ta stévie nebo rádoby „zdravé“ sladidlo). Každopádně pro nás – milovníky zdravějších verzí, je to vcelku ňamka! Ale co si budeme povídat, NUTELLA je NUTELLA! Aneb milion palmového tuku a cukru .. no MŇAM! Dát to přede mě v nesmíchané verzi? Myslím, že by lžička zůstala netknutá.

Avokádo
Zdroj fotografie: https://cz.pinterest.com/pin/463870830346053477/

A pokud chuti Avokáda neholdujete?

Dejte ZELENOU Vašemu interiéru. Takový AVOinteriér Vám přinejmenším navodí  příjemnou a uklidňující atmošku.

Koukněte na pár tipů našich zelených krásných kousků:

1. Taburetka s úložným prostorem Olga

Takový ten malý, roztomilý, PRAKTICKÝ, ojedinělý kousek, kterej prostě #CHCEŠ#!

 

2. Úložný box BETA

Tyhle bílé Regály od značka FARELA můžete oživit právě těmito BOXY. Někdy stačí opravdu málo a ani netřeba statisíců na Vašem účtu.

Jsou parádní hlavně pro své využití! Protože nevím jak vy, ale když už nevím co kam, hodím to do téhle magické úschovny. Něco v ní pak najít je na nějakou tu „část života“ práce, ale na první pohled nikdo nepozná, že je tam takový binec a působí to KRÁSNĚ, ČISTĚ a ÚHLEDNĚ! Ideál!

A poslední tipanec pro dnešní AVOden!

3. Láhev na vodu My

Tenhle stylový kousek od Steltona prostě #musismit#! Nemusíš, ale jestli chceš, u nás ho najdeš. O objemu 0,5l se vejde do takové té naší klasické tak akorát „obří kabelky" a snímatelný vršek dokonce můžete použít jako šálek na pití. A do myčky s ní taky můžete. IDEÁL

"ZELENÁ znamená růst nebo vývoj. Připomíná nám totiž zelené výhonky rostoucí trávy. Odchází zima a nastává obroda přírody. To v nás vyvolává OPTIMISMUS a RADOST z nových začátků. Zelená také označuje vynálezy a inovativní myšlenky. Představuje přírodu a také zdraví, vždyť většina tělu prospěšné zeleniny je zelená. Znamená rovnováhu a klid."

No tak to já si místo těch posledně nasazených růžových brýlí, půjdu asi pro ZELENÉ!

Štítky: Bytové doplňky, Design, Doplňky pro stolování, Nábytek, Stolování, Taburetky

Žaneta Rumlová

Žaneta Rumlová

Moje motto - "Vše se děje z nějakého důvodu. A jestli hned nezískáme, co chceme, je naopak naše obrovské štěstí :)"

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ