Magazín: Hravé návody, jak využít kolíčky na prádlo

Hravé návody, jak využít kolíčky na prádlo

26. října 2015 Rubrika: Tipy pro bydlení

Sáhněte doma po pár starých kolíčcích na prádlo a vdechněte jim nový život. Za pár minut z nich vykouzlíte roztomilý květináč nebo praktický pořadač. Mrkněte do nového článku!

Praktický držák

Využijte kolíčky na prádlo pro jednoduchý pořadač na nejrůznější drobnosti, které se u vás doma povalují a stále nenašly své místo. Držák se bude hodit i do šatní skříně, hravě na něj zavěsíte šátky, pásky i jiné nezbytosti.

kolicky-vesak

Budete potřebovat:

  • kolíčky na prádlo (počat záleží na vás)
  • podlouhlý kus dřeva
  • lepidlo na dřevo / oboustrannou lepicí pásku
  • štětec
  • barvy na dřevo
kolicky-vesak1

Ze všeho nejdřív oživte kolíčky na prádlo barvami na dřevo. Odstíny zvolte podle vlastní fantazie, tak aby ladily se zbytkem vašeho interiéru. Můžete použít i více barev v zajímavých kombinacích, nebo sáhnout pouze po jedné barvě, tak jako vidíte na obrázku.

Pak už stačí jen kolíčky připevnit na podkladové dřevo. Použijte lepidlo nebo oboustrannou lepicí pásku, ta je dostatečně silná, aby udržela klíče i těžší předměty. Na závěr už jen zavěste držák podle chuti na stěnu, či do šatní skříně a je hotovo!

kolicky-vesak2
kolicky-vesak3
zdroj: www.diys.com

Kolíčkový kvetináč

Jednoduchý květináč z kolíčků zvládnou i ti nejmenší a výsledek určitě stojí za to. Přijde vám vhod na pažitku nebo jiné bylinky do kuchyně, mezi kolíčky se vejdou i praktické vzkazy nebo papírové ozdoby.

Budete potřebovat:

  • konzervu (například od tuňáka)
  • kolíčky na prádlo
  • případně barvu na dřevo
kvetinace-kolicky

Postup je opravdu velmi snadný. Stačí vzít konzervu a kolíčky zacvaknout okolo ní, tak jako vidíte na obrázku. Aby kolíčky nepůsobily fádně, zkuste je oživit barvami podle fantazie.  Nakonec zasaďte rostlinku a květináč je na světě.

kvetinace-kolicky1
ramecek-fotky
zdroj: www.cfabbridesigns.com
Jana Pfeiferová

Jana Pfeiferová

V šesti letech úspěšně zvládla celou abecedu a od té doby píše. O věcech, které ji obklopují, nebo o tom, co ji zrovna cvrkne do nosu.

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ