Magazín: Inspirativní dvojice

Inspirativní dvojice

27. ledna 2014 Rubrika: Světoví designéři

Stalo se pravidlem, že čas od času vás seznamujeme s designéry, kteří stojí za produkty v naší nabídce. Koho zajímavějšího bychom vám mohli představit, než dvojici, která se ve své tvorbě nechala inspirovat něčím tak prostým jako je stužka. Samozřejmě by nebyli špičkou ve svém oboru, kdyby ji nepřepracovali do nevšedního, zajímavého a luxusního stylu.

desginéři značky Georg Jensen -  Maria Bengtsson a Thomas Alken Thomas Alken při práci na designu v dílně

Maria Bengtsson

Slušností je dát jako první prostor dámě. Maria Bengtsson vystudovala jako grafička. Pro značku Georg Jensen pracuje a tvoří ve dvojici s Thomasem Alkenem, o něm ale až později. Její tvorba vychází z jejích kořenů. Narodila se a vyrostla ve švédském městě Mora, obklopeném úchvatnou přírodou – hlubokými lesy, jezery a neopakovatelnou atmosférou. Z dětství a míst s ním spojených čerpá inspiraci dodnes. Pracovní nasazení této dámy je opravdu obdivuhodné. Mimo design se nadále věnuje i své původní profesi, tedy návrhům grafiky a ilustraci.

Thomas E. Alken

Thomas Alken disponuje rozsáhlými zkušenosti, velkými ambicemi ale hlavně velkou vášní pro design. Jeho návrhy se opírají zejména o funkčnost, praktičnost materiálu a krásnou podobu s důrazem na lidský organismus a životní prostředí.

Pokud Vás tato dvojice zaujala, určitě vás nenechá chladnými ani jejich kolekce svícnů a svítilen, jejichž ústředním motivem je stuha. Ptáte se, proč právě stuha? Jednoduše proto, že stuhou bývají ovázány dárky. A všichni víme, že dostat dárek je potěšení a radost. A právě to v nás mají evokovat i designové svícny této dvojice.

Štítky: Dánsky design, Design, Designéři, Georg Jensen, Svícny a svíčky

Mohlo by vás zajímat

Zútulněte si svou zahradu pomocí květnaté louky

14. srpna 2017

Bydlete jako Frodo z Pána prstenů

16. května 2017

Hody hody doprovody

09. dubna 2017

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

RUBRIKY

ARCHIV ČLÁNKŮ